Tanışma faslı fikir alış verişine döndü

Ak Parti İstanbul İl başkanı Dr.Selim Temurci’nin tanışalım teklifi üzerine Madinliler  Derneği yönetim kurlu üyeleri hem kendilerini tanıttılar hem de son gelişmeler ile alakalı ve Mardin’in bazı ilçelerinde uygulanan  sokağa çıkma yasağı ile alakalı görüş ve düşüncelerini anlattılar.



İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu

Fuat Bodur yaptığı konuşma ile il başkanı Temurci’nin dikkatini üzerine çekti

İl başkanı Dr.Selim Temurci açılış konuşmasında “HDP ‘nin PKK ile paralel açıklamalar yapmasına tepki göstererek HDP böyle yapmaya  devam ederse öyle umuyorum ki TBMM’de kendisine ihtiyaç kalmayacaktır diyerek HDP’nin iyi bir muhalefet yapmadığını iddia etti. Temurci  Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden Ak Parti İktidarına kadar bütün hükümetlerin Red ve asimilasyon politikası uyguladıklarını ifade ederek  biz parti olarak şefkatli kollarımızı açmıştık ama HDP’  li vekiller daha dün bile başbakanımız için gelip bir kaçak çayımızı içer giderler diyebiliyorlar.TBMM.ne girmişseniz üslubunuza dikkat edeceksiniz. Ak Parti barış ve kardeşlikten yana yapması gereken her şeyi yaptı.  Temurci açılış konuşmasını şu sözlerle tamamladı,Bir süre önce doğuya bir seyahat yaparak bölgeye yardım götürmüştük. Kırtasiye yardımı yaptığımız gençlerin içinde bazıları dini bütün ve Kur’an eğitimi alıyorlardı. Bazıları ise uçuk kaçık sosyalist fikirler öne sürerek benliklerinden kopmuşlardı. Biz sizin gibi derneklerden bu gençlerin dertlerine eğilmelerini ve onların  İstanbul’a getirilip ülkemizin güzelliklerini göstermenizi isterim. Tabi bunu yaparken de çok bilinçli hareket etmek gerekir. Gençlere her şeyi doğru ve bilimsel bir şekilde anlatarak birlikte başaracağımıza onları inandırmak gerekir. Bakınız Biraz önce siz söylediniz İstanbul’da 350 bin Mardinli varmış.Bir an  ülke düşmanlarının Kürt kardeşlerimizi kandırarak  Türkiye ‘den kopardığını düşünün İstanbul’daki iş güç sahibi 350 bin Mardinli’yi ne yapacağız ? Bunun daha fazlası olan Diyarbakırlı’yı ne yapacağız diyerek Ümmet bilinci ile  hareket ederek hep beraber ülkemizi daha da büyütmeliyiz” dedi.


Bodur; ”Şiddet  Bu Ülkenin Kaderi Olamaz”         

Üç dönemdir Kongrede İstanbul Bahçelievler Mardinliler Dernek başkanı  seçilen Ahmet Fuat Bodur yaptığı konuşma ile Ak Parti İstanbul İl başkanı Dr.Selim Temurci’nin dikkatini çekti.

Bodur konuşmasında ”Öncelikle 1 Kasım seçim zaferinizden dolayı sizi ve ekibinizi kutlarız. İlçe belediyeleriniz ,ilçe başkanlıklarınız ve sizlerin samimi ve içten çalışmalarınıza şahidiz.Samimi ve inançlı bir çalışma ile 1 Kasım da tek başınıza iktidar oldunuz.Tek başına iktidar ile yurt dışı ve yurt içi sermaye daha rahat hareket etme ortamı buldu. Bahçelievler Mardinliler Derneği olarak her yıl ramazan ayında 200 kişiye iftar yaptırdıklarını ,ihtiyaç sahibi 150 talebeye burs verdiklerini ,ilçe belediyelerinin katkıları ile Bilecik Söğüt ve Çanakkale kültür gezileri başta olmak üzere binlerce üyelerini bu tür mekanlara götürerek tarihlerini yakından görmeye katkı yaptıklarını söyledi.

Bodur daha sonra ülke olarak 1984 den bu yana milyarlarca doları terör ile mücadeleye ayırdığımızı ifade ederek daha önemlisi de 55 bin canımızı bu acımasız teröre kurban verdiğimizi ifade ederek akılla ve uzlaşı ile yeniden barış sürecine dönülerek akan kan bir an önce durdurulmalıdır dedi.


Bodur’un birleştirici ve bütünleştirici konuşmasından sonra İl başkanı  Dr.Temurci memnuniyeti ifade ederek sizlerin bu kadar güzel işler yaptığınızı duymak beni çok memnun ve mutlu eti. Bakınız Doğulu geçler bize oy versin demiyorum. Ama  camide aynı safta olmamız bize yeterlidir. Sizin en önemli çalışma önceliğiniz  bu gençlere abdest almayı ve namaz kılmayı öğretmeyi  ve ayı safta namaz kılmaya ikna etmenizi isterim. Terör örgütünün  ağına da düşmüş olsa hiçbir kimsenin ölmesini isteyecek bir yapıya sahip değiliz. Ancak hendek kazarak Kürt kardeşimin hayatını zindan etmeye de devletimiz seyirci kalamaz dedi.

Mardinliler Dernek başkan  vekili ve Ak Parti Zeytinburnu ilçe yönetim kurulu üyesi Av.Mehmet Tunç’ta oldukça verimli bir konuşma yaparak Temurci’nin dikkatini çeken konulara temas etti.

Eski Kıraç Belediye başkanı ve Mardin derneği Yönetim Kurulu üyesi  Eğitimci Hamit Öncü ‘de  oldukça önemli konulara temas eden yararlı bir konuşma yaptı.

Dernek Yönetim Kurulu üyesi Siyavuşpaşa Mahalle muhtarı ve İstanbul Muhtarı dayanışma derneği bakanı Selami Aykut’da bir konuşma yaptı.

Temurci İstanbul Times ile gurur duyuyoruz sözü bizi memnun etti

Tanıtım aşamasında gazetemizin imtiyaz sahibi gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’inAk Partinin kuruluş sürecinde Zeytinburnu Sümer Mahallesi Kurucu mahalle başkanı,ilk kongrede ilçe yönetim kurulu üyesi oldum. 20 Mart  2004 de 28 Mart 2004 yerel seçimleri öncesi yapılan Kazlıçeşme mitinginde tertip komitesi üyesi olduğunu  Başbakan Sayın Erdoğan’ın alana geç teşrif etmelerinden dolayı CHP’nin mitingini engelledikleri gerekçesi ile haklarında açılan davadan dolayı 3 ay hapis cezası adlığını ifade ederek kendisini tanıtması ile Ak Parti İstanbul İl başkanı Dr.Selim Temurci İstanbıul Times’ı takip ettiğini ve yayınları ile gurur duyduğunu ifade etmesi bizleri memnun etti.

Kaynak :İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)                                        

 

Editör: TE Bilisim