MİNİKLERİN GÖSTERİLERİ DUYGULANDIRDI

İlkevin kurucu üyesi İmbat Baykal’ın organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinliğe Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, engelli bireyler ile aileleri katıldı. Etkinlikte İstiklal marşının ardından sahneye çıkan konuşmacılar, engelli bireyler için daha fazla hizmet vurgusu yaparken bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirttiler. Konuşmaların ardından engelli minik göstericiler şovlarıyla izleyicilere duygu dolu anlar yaşattılar.

İstanbul Times Haber  Merkezi / Merve Saraç 

BAYKAL: YOLUN BAŞINDAYIZ

İlkevin Kurucu Temsilcisi İmbat Baykal, ülke nüfusunun yüzde 12’sini oluşturan engelli bireyler için kendi imkânları doğrultusunda hizmet sunduklarını ve henüz yolun başında olduklarını söyledi. Baykal, “Engelli bireyler için eğitim demek toplumda bağımsızlığı kazanmak, kendi yetenekleri doğrultusunda gelişmek ve kendi kendine yetebilmektir. Son yıllarda Ülkemizde engelliler için iyileştirici çalıştırmalar yapılıyor. İlkevin ise kendi imkanları doğrultusunda azami efor göstererek engelli bireylerin ailelerinin hayatlarını kolaylaştırma yolunda çalışmalarını yürütmektedir. Daha yolumuzu tamamlayamadığımızın farkındayız. Eksiklerimizi ve imkanlarımızı engelli ailelerimizle keşfetmeye çalışmaktayız.” diye konuştu.

KAYMAKAM OKUR: DEVLET HİZMETE DEVAM EDECEK

Etkinlikte konuşan Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, devletin hem kafalardaki hem de bedenlerdeki engelleri kaldırmaya yönelik faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi. Okur, atılacak adımların sosyal devlet olmanın gerekleri olduğunu ifade ederken, devlet, yerel yönetimler ve fertler olarak herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

İMAMOĞLU: ÖNCELİĞİMİZ ENGELİ KALDIRMAK

Engelli bireylerin toplum olarak ihmal edildiğini ancak son yıllarda farkındalığın ciddi miktarda arttığını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hızlandırılmış bir yol haritasıyla bu utanılacak eksiklikleri düzeltmek için üzerine düşen görevi yerine getireceğini söyledi. İmamoğlu konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Beylikdüzü belediyeciliğinin gündeminin birinci sırasında engelliler gündemi oturmaktadır. Belediyedeki tüm arkadaşlarımız atacakları adımda engelli vatandaşlarımızın taleplerine göre adım atmaktadır. Yeterli mi, elbette yetmez. Çaba ve özveriyi daha da ileriye taşımamız gerektiğinin farkındayız”

BAŞKANDAN DESTEK SÖZÜ

Engelli çocukların ailelerinin yaşadıkları sıkıntıların farkında olduğunu ve bunun için özel bir hazırlık içinde olduklarını dile getiren Başkan İmamoğlu, “ailelere Devletin bu anlamda sosyal hizmetleri vardır ama biz de yerel bazda onların hayatı boyunca ilgilenmek zorunda oldukları o bireyler için bizim sorumluluğumuza nakledip kendilerinin de rahatlayacağı ortamları yaşatmak ve yaratmak arzusundayız. Bunun için de özel bir hazırlığımız var” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI BÜYÜTÜYORUZ”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Beylikdüzü’nde şuanda faaliyette olan Sağlık Müdürlüğümüz ve Kadın Aile Müdürlüğümüz ile Engelli Masasının aktif çalışmasıyla Beylikdüzü’nde ki tüm ailelere erişmek adına özel bir çalışma sürdürüyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı sorgusuz sualsiz büyütmek adına yetkilerimizin yettiği yere kadar gitmek konusunda kararlıyız. Daha önce özellikle 3. kademe engelli vatandaşlarımızın gitmekte olduğu okula dört sınıf ilave ederek oradaki eğitim süresinin güncel statüye uygun hale getirilmesini sağlamıştık ancak daha da büyük bir adım attık. Özellikle Milli Eğitimin okullarında eğitim göremeyen engelli bireylerin iş okulu eğitimini almak adına İstanbul’un en nitelikli iş okulu binasını yapıyoruz”

Editör: TE Bilisim