Toplu konut projeleri ve lüks siteleri ile son yıllarda hızla gelişen ilçede, yol çalışmaları ve çevre düzenlemeleri aralıksız olarak devam ediyor. İlçenin görünümünün iyileştirilmesi, burada bulunan dairelerin fiyatlarına da yansımış durumda. İstanbul satılık daire fiyatları ortalamasına göre biraz daha düşük olan değerler, ilçenin gelişmesi ile birlikte artış gösteriyor. Zingat Bölge Raporu verilerine göre İstanbul satılık daire fiyatlarının 100 metrekare için ortalama değerinin 377 bin 805 TL olduğunu düşünürsek, Beylikdüzü satılık daire fiyatlarının oldukça uygun olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Zingat Bölge Raporu verilerini incelediğimizde, Beylikdüzü satılık daire fiyatlarının ortalaması 232 bin 547 TL civarında. Yüzde 40’ının üniversite mezunu olduğu ilçede 100 metrekarelik en düşük satılık daire fiyatının 174 bin 410 TL, en yüksek fiyatlı satılık dairelerin 290 bin 684 TL olduğu görülüyor.

Beylikdüzü konut projeleri aralıksız bir şekilde devam ederken, yapımı süren Yaşam Vadisi Projesi, Adnan Kahveci Mahallesi’ndeki konut fiyatlarının ortalama 280 bin 410 TL gibi yüksek rakamlara çıkmasına yol açtı. Semtte en yüksek fiyat ise 350 bin 513 TL görülüyor.
Semtlere göre 100 metrekarelik konutlara baktığımızda, en düşük fiyatın ise 194 bin 676 TL ile Cumhuriyet Mahallesi’ndeki konut projelerine ait olduğunu görüyoruz.
Zingat.com Bölge Raporu verileri ışığında yaptığımız incelemelerde, Beylikdüzü ilçesinde yatırım amacıyla satın alınan ve kiraya verilmek suretiyle değerlendirilen dairelerin geri dönüş süresi 18 yıl.

Beylikdüzü’nde Yaşam

TÜYAP Kitap Fuarı başta olmak üzere ilçedeki pek çok kültürel zenginlik, Beylikdüzü’nün her geçen gün daha da kalabalıklaşmasına ve buna bağlı olarak konut fiyatlarının giderek daha da artmasına yol açıyor. İlçenin coğrafi konumu ve boş olan alanlarının fazla olması, Beylikdüzü konut projeleri için mükemmel bir yatırım ortamı yaratıyor. Yapılan geniş ve ferah evler, metrobüs ile sağlanan ulaşım kolaylığı ve yeşil alan bolluğu, Beylikdüzü’ndeki satılık ev taleplerini büyük ölçüde artırıyor. Üstelik Beylikdüzü’nde kişi başına düşen yeşil alan miktarının 10 metrekareyi bulması, ilçenin Avrupa standartlarında bir bölge olmasını sağlıyor. Caddelerin genişliği, bulvarlar ve kaldırımlar, İstanbul’da satılık daire arayanların tercihlerini önemli ölçüde etkiliyor. İlçenin neredeyse her yerine dağılmış yeşil alanlar, mevsim geçişlerinin inanılmaz bir manzaraya sahip olmasını sağlıyor.

Ulaşım ne durumda ?

Toplu taşımanın metrobüs, minibüs ve otobüslerle sağlandığı ilçede, ulaşım oldukça kolaydır. 24 saat boyunca çalışan metro hattı ile ilçeler arasında rahatlıkla hareket edilebilmesi sağlanıyor. Anadolu yakasında çalışan pek çok kişi, metrobüsü kullanarak her gün işlerine gidip gelebiliyor. Yaşam şartlarının yüksek olması, kültürel faaliyetlerin zenginliği ve yüksek eğitim düzeyi ilçenin giderek daha çok tercih edilmesini ve konut alımlarının artmasını sağlıyor. Gerek yatırım amaçlı gerekse yaşamak için satın alınan evler, kişilerin daha yüksek yaşam standartlarında yaşamaları için uygun bir potansiyel sağlıyor.

Editör: TE Bilisim