Beylikdüzü Belediyesi, ilçede yaşamdan keyif alınacak uygulamaları sırasıyla hayata geçiriyor. Sanatın en melodili dalı müziğin parkını projelendiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Adnan Kahveci Mahallesi’nde Ihlamur Caddesi ve Kuştepe Caddesi’nin kesiştiği 3 bin 535m2’lik alanda tasarlanan mimari ve çevre tasarım konsepti, tamamen müzik eğitim parkı konseptine uyumlu bir şekilde oluşturulacak.

Adeta Bir Müzik Evi Kuruluyor

Mimari proje kapsamında müzik eğitimin yapılabileceği 4 derslik, 1 yönetim odası ve 1 öğretmenler odası yapılacak. Projenin diğer ucunda bulunan mutfak, servis alanları ve yeme-içme alanları olacak. Gerçekleşecek müzik etkinliklerine uygun bir mimari gözetilerek 2 adet giriş ve girişlerden itibaren müzik temalı heykeller ve yer kaplamalarıyla etkinlik mekanlarına ulaşım sağlanacak.

Müzik Parkında Daimi Müzik Yayını

Müzik eğitiminin tüm parkta ele alınması nedeniyle yer döşemesinden, arkatlara ve giriş kapısına kadar tüm alanda müzikle ilgili çizgisel soyut ve somut karakterlere yer verilecek. Müzikli bir ortamın ifadesini verebilmek amacıyla ahşap ağırlıklı arkatlarda rüzgarla ses çıkartan rüzgar orgları asılacak. Ayrıca parkın tüm mekanlarından duyulabilecek bir ses düzeni kurulması ve park alanında daimi bir müzik yayını da düşünülüyor. Ana girişten sonra üzerinde zıplayarak notaların seslerini duyabileceğimiz Açıkhava müzik donatısı da tasarlanacak. Meraklıları doğal yoldan nota eğitimi de almış olacak.

Müzik Eğitim Parkı’nın temasına yakışan bitki peyzaj çalışmaları yapılacak. Ayrıca bitkisel tasarımların yıl boyu etkili olabilmesi için özellikle sonbahar renklenmesi gösterebilen çeşitlere ağırlık verilecek. Projesi çizilmiş parkın 2016 yılı ortalarına doğru hizmete girmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilisim