Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde Mayıs Ayı Meclisi’nin 1. Oturumu gerçekleşti. Başkan İmamoğlu;1 Mayıs İşçi Bayramı, Miraç Kandili, Hıdrellez, Anneler Günü, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi ayın önemli günlerini vurgulayarak meclise başladı.

Önergelerin görüşülmesinin ardından gündem maddelerinin oylanmasına geçildi. 1,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13. Maddeler oy birliği ile kabul edilirken, gündemin 3. Maddesi oy çokluğu ile meclisten geçti. Özellikle gündemin 9. Maddesini ifade eden Yakuplu Mahallesi’nde yapımı devam eden Evlat Camii’nin bodrum katının taziye evi olarak düzenlenip Belediye tarafından kullanılması şartı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmesi konusu detaylı bir şekilde ele alındı. Maddeyle ilgili Başkan İmamoğlu, taziye evlerini sadece bir noktada değil ilçe genelinde yapacaklarını belirtti. 14. Madde olan komisyon raporu komisyondan geldiği şekli ile oy birliği alarak kabul edildi, 15. Madde ise komisyondan geldiği şekli ile oy çokluğu ile meclisten geçti.
 
İmamoğlu, Ulaşım Projelerini Anlattı
 
Mecliste, Anadolu Caddesi ve etki alanının trafik akışı ile ilgili sürecin nasıl ilerlediğinin sözlü önerge olarak sunulması üzerine Başkan İmamoğlu; Anadolu Caddesi sürecinin tamamlanması, trafik yoğunluğunun giderilmesi ile ilgili köprü geçişinin takvimi ve süreci, köprü yarışması ve ulaşım projeleri ilgili detaylı bir açıklama yaparak meclis üyeleri ile kamuoyunu bilgilendirdi.
Adnan Kahveci ile Barış ve Cumhuriyet Mahallesi’ni birbirine bağlayan Anadolu Caddesi’ndeki Çarşamba Pazarı alanının yoğun bir trafiğe sahip olduğunu belirten İmamoğlu, Yaşam Vadisi’nin buluşma noktası olan havuzlu kavşak ile ilgili projenin planının tamamlandığını, çalışma ile yaya geçitlerinin de rahatlayacağını söyledi. İmamoğlu, Davutpaşa Caddesi ile ilgili imalat programının da bu yaz ön plana alınacağını, Adnan Kahveci’nin şu an 80 bini aşan bir nüfusa eriştiğini ve bir bağlantı noktasına ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Bu konuda ise Enver Adakan Caddesi ile Kuştepe Caddesi arasındaki geçişi sağlayacak olan köprü yarışmasının geçen sene yapıldığını söyleyerek, uygulama projelerinin çalışıldığını, 2017 yılında bu köprünün imalat programına alınacağını belirtti.
 
İBB İle Daima İletişim Halinde…
 
Havuzlu kavşak ile Bizimkent Köprüsü arasındaki kısımda daha rahat bir trafik akışının sağlanması için trafik düzenlemesini yaptıklarını ifade eden Başkan İmamoğlu, “Geçen sene İBB’ye sunduk. Ulaşım Koordinasyonu onaylamayı yaptı. Buradaki trafiğin en akışkan bir şekilde E-5’e ve E-5’ten yine içeriye ulaşması adına çok elzem bir konu olduğunu belirttik. Atatürk Bulvarı ile ilgili de bu süreçte gerekli sorumluluğu alacağımızı net bir biçimde ifade ettik. İBB’den bu konuyu imalat programına alıp almayacağı ile ilgili haber bekliyoruz. Ayrıca Bizimkent Köprüsü’nün önem arz ettiğini ve buradaki otobüs durağının Batı’ya ötelenmesi ile akışın daha doğru ilerleyeceğini sunduk ve öneri kabul gördü. İBB yetkilileri bu yaz işi tamamlayacaklarını bize aktardı. Takip ediyoruz” şeklinde konuştu. Meclis 2. Oturumu’nun 5 Mayıs Perşembe Saat 10.00’da gerçekleşeceği belirtilerek 1. Oturum sona erdi.
 
 
 
    
Editör: TE Bilisim