Programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Eşi Ayşe Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker, Belediye Başkan yardımcıları, başkan danışmanları ve ilçe sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Programda vatandaşlara hitap eden protokol, referandumla ilgili düşüncelerini aktardılar.

Milletvekili Ravza Kavakçı Kan: "18-24 yaş arası 8 milyon gencimiz var"

Regaip Kandili'ni kutlayan Milletvekili Ravza Kavakçı Kan: "Daha güçlü bir Türkiye için inşaallah hep bir arada olacağız. 16 Nisan’ın ardından yapılacak yeni anayasa değişikliğiyle 2019 seçimlerinde hem meclisimizi aynı anda cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. 18 yaşındaki gençten milletvekili olur mu diyenlere biz evet diyoruz. Seslerini meclisimizi de duyurabilmeliler. Gençlerin sesini de mecliste en güzel şekilde ifade ederler.” diye konuştu.

Bakan Kaya: “Avrupa’nın İkiyüzlülüğünü Gördük”

Ziyaretinin ilk durağında Paşabahçe Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Bakan Fatma Betül Sayan Kaya: “15 Temmuz Gecesi kadınıyla, erkeğiyle, genci yaşlısı engellisiyle tüm vatandaşlarımızın meydanlara indiğini hatırlatan Bakan Kaya, şehit verdik ama bu vatanı böldürmedik. Biz 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya gösterdik ki, Milli İrade’ye sahip çıkan aziz bir millet var bu ülkede. O gece gösterdik ki halkın gücü tankın gücünden daha üstündür. O gece bu büyük kahramanlığı gösteren milletimle onur ve gurur duyuyorum. Avrupa’da salonları iptal ederseniz edin konsolosluklarda buluşuruz. Onlar insan haklarına ve bütün diplomatik teamülleri de ayaklar altına aldılar. O gece Hollanda için utanç gecesiydi. Biz bu vatana bu millete layık olan duruşu sergiledik. 16 Nisan’da milletimiz en doğru kararı verecek ve çok güçlü bir evet çıkacak. Yeni sistem değişikliğini anlatacağız ve milletin kafasındaki karışıklıklara son vereceğiz.” dedi.

Yücel Çelikbilek: “Millet Olarak Dik Duruşla Bertaraf Ettiniz”

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de referandumla ilgili: “Bu ülkenin üzerinde eski biçilen elbise bize dar geldi. Yönetim sistemimiz heyecanını kaybetti. Bu bazı gruplar her 10 yılda bir bu ülkenin başına çöreklendiler. O aklı evveller kendini öyle zannedenler ülkenin başına musallat oldu. 1960, 1971, 80 darbelerini, 28 Şubat 27 Nisan e muhtıraları ihtilalini yaşadınız. Ardından vicdansız ve hunharca bir hareket olan 15 Temmuz’u yaşadık. Millet olarak dik durdunuz ve bertaraf ettiniz. Ancak burada şöyle bir şey çıktı; mevcut düzenle bu ülkeyi geleceğe taşımak imkânsızdır. Yeni bir sisteme ihtiyaç vardı. Taklit sistemleri değil de, yeni bir sisteme ihtiyaç doğduğunu anladık. Bu da yerli ve milli olmalıydı. İlk kez bu millet kendisine çağdaş ve modern olan yerli olan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni bizim irademize başvurmak suretiyle önümüze getirdiler. İşte 16 Nisan’ın anlamı budur. Gelecek sistem tüm milletin iradesi olacak. Bu millet yeni baştan kendisine hasta adam rolü çizmek isteyen hainlere karşı İstiklal harbinde gösterdiği azim gibi bir kere daha ayağa kalkacak. Milli olan bu sistemi hayata geçireceğiz. Duruşunuz, gülüşünüz asildir. Siz büyük bir milletin evlatlarısınız.”  dedi.

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve beraberindeki heyet, Paşabahçe esnafını ziyaret etti. Beykoz Belediyesi’ni de ziyaret eden heyetin son durağı Beykoz Meydanı oldu. 

Editör: TE Bilisim