Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Beşiktaş’ta bir dizi etkinlik düzenledi.  Kutlamaların ilk adresi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’ydi. ÇEKÜL Vakfı ve Beşiktaş Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, “Rehberim Doğa” programına katılan ortaokul öğrencilerinin bir sene boyunca yaptıkları resimler MKM’de sergilendi.

Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç etkinliğe katılarak Attilla İlhan Sahnesi’nde kısa bir konuşma yaptı. İstanbul’un doğasının eskiden daha temiz olduğunu vurgulayan Doğaç şöyle devam etti: “Son günlerin en önemli konusu bir balina yavrusunun karaya vurması, midesinden 8 kg. plastik artık çıktı. Bunlara imkân vermemek için hep birlikte doğa bilincini geliştireceğiz ve hep beraber olacağızHepinizin Dünya Çevre Günü’nü kutlarım. Beşiktaş’ta sivil toplum kuruluşlarıyla yarattığımız doğa öncelikli bakış açısının İstanbul’a ve ülkemize yayılmasını dilerim.

Konuşmanın ardından Başkan Vekili Doğaç, ÇEKÜL Vakfı’yla yürütülen "Rehberim Doğa" programına katılan öğretmen ve öğrencilere katılım belgesi verdi.

Öğrenciler temizlik işçilerine karanfil verdi

Etkinliklerin ikinci adresi ise Ortaköy İskelesi oldu. Beşiktaş Belediyesi’nin temizlik işçileri, Beşiktaş’ta okuyan ilkokul öğrencileriyle buluştu. Öğrenciler mahalle ve sokakları temizleyen işçilere teşekkür ederek karanfil armağan etti. Programa katılan Başkan Vekili Doğaç, doğa ve çevre konusunda öğrencilere nasihatlerde bulunarak kitapçık hediye etti.

Editör: TE Bilisim