Mahallenin sorunlarını anlatan dergisi dikkat çekiyor

Derginin kapağına baktığınız zaman Mahallenin yaşadığı sorunların tamamı kapakta yerini bulmuş. İşte o konular.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Sokaklar Kapalı caddelere giriş yok

Mahallenin daha öncelikli sorunları olduğu halde Belediye Mahallenin bazı caddelerini trafiğe kapatarak orada yaşayanların hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Murat Özkurt bu konu ile alakalı Belediye meclisinde soru sorduğumuz zamanda bu alanlara yönelik kadastro işleminin yapılmadığını ifade ediyor.

Aklıl ve mantıkan uzak olarak halkın günlük yaşamı dikkate alınmadan yapılan bu tür uygulamalar ile okula giden öğrenciler, ve teşekkülü aracı ile çalışma yapmak isteyen İSKİ bile kapalı caddelere aracını alamıyor. Araç giriş ve çıkışı yapılmayan cadde ve sokaklar uyuşturucu şebekelerinin alanı haline geldiğini ifade eden Özkurt Belediye halkın destek ve onayını almadan bu tür değişiklikleri yapmamalıdır diye ısrar ediyor.

Torunlar GYO bölgeye göz dikti

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Mall Of İstanbul’u yaptığı yerde bulunan arsa sahipleri başta olmak üzere TOKİ Kayabaşı 1. Etap Evleri, Rumeliler Sitesi, Tekstil İşçileri Kooperatifi, KİPTAŞ Kayabaşı konutları ve İSKİ Fatih Sultan Mehmet İçme suyu tasfiye merkezi tesislerinin yakınlarında yer alan bu arsa 60.835.20 metrekare genişliğinde. Değerleme şirketince tespit edilen değeri 25.2 milyon lira. Torunlar GYO’nun yakın bir zaman içinde bir projeye başlayacağı iddiaları halkı rahatsız ediyor.

Suriyeliler Kader mi ?

CHP olarak hiçbir zaman Garip ve Mazlum Suriye Halkı bombalar altında ölsün demedik demiyoruz. Ancak göç ile alakalı hiçbir sağlıklı planı ve projesi olmayan Hükümet bir çok ilimizi, ilçemizi ve mahallemizi yaşanmaz hale getirdi. Güvercintepe Mahallemize de ciddi orandan Suriye’de göç oldu.

Bu plansız göç ile hem gelen Suriyelilerin hem de burada yaşayan yerli halkımızın hayatı her konuda olumsuz yönde etkileniyor. Söylediğimiz zamanda hükümetin yerli temsilcileri de kendi beceriksiziklerini kapatmak için onlar bizim kardeşimiz, bırakalım bombalar altında ölsünler mi ? gibi bilim ve ilimle alakalı olmayan eylem ve söylemler söyleyerek sorunun çözümü için hiçbir şey yapmıyorlar. Açık ve seçik bir şekilde ifade edeyim ki hiç, istemem ama Suriyeliler ve mahalle halkı arasında kötü şeyler olursa bunun tek sorumlusu göçü planlı yapmayan Hükümet ve yerli sözcüleri olacaktır.

Uyuşturucu ve Hırsızlık dayanılmaz hale geliyor

Bonzai başta olmak üzere bir çok uyuşturucuya bağımlı hale gelen gençlerimizin kurtarılması adına Belediyenin ciddi ve samimi bir çalışma yapmadığını hepimiz gürüyoruz diyen Murat Özkurt, hırsızlığın da artık dayanılamaz boyuta geldiğini söyleyerek arsa peşinde koşan AKP’ lilerin bu konularda samimi çalışma yapamayacağını görüyorum diyen Özkurt halkımız artık gerçekleri görsün dedi.

Yüksek Gerilim Tellerinin altında İmar Keşmekeşliği

AKP hükümeti ve Belediye yetkilileri zenginlerin sorunlarını anında çözerken fakir fukara halkın sorunlarına yabancı olduklarını binlerce mağduru olan Yüksek Gerilim Tellerinin altındaki yoksul halkın yıllardır yaşadığı sorun için bir çözüm üretmeyen AKP li belediye halkı bunaltıp buraları kendi yandaşlarına peşkeş çekmek için çareler arayan bu idareciler halkın oyunu hak etmiyor.

AKP seçim 2009 Yerel yönetim seçim öncesi 3 bin kaça yapıya göz yumdu şu an elektrik ve su bağlamıyor 

 AKP Başakşehir Belediye Başkan adayı olan Mevlüt Uysal adeta bu kaçak yapıları teşvik etti. Başkan seçildikten sonra da göstermelik bir iki yapının ön taraflarına iki kepçe darbesi vurarak kaçak yapılaşma ile mücadele ettiği imajı vermek istedi.

Şu an bu yapılara elektrik, su, doğalgaz aboneliği Verilmeyerek halkımız mağdur ediliyor. Murat Özkurt halkımız arsasına bina yapmak sizden imar istiyor siz uygun imar mı verdiniz mi ki halkımız kaçak yapılaşma yaptı ? Elbette oğlunu kızını evlendirecek vatandaş arsasına konut yapacak.

Belediye 14.04.2016 tarihinde kabul edilen 6704 sayılı yasaya konulan ek madde ile 01.11.2015 tarihinden önce imalatı yapılan yapılara yönelik uygulamanın işleme alınabileceğini söylenmekteydi. Ama Başakşehir Belediyesinin yöneticileri açık olan bu yasa maddesini işletmeyerek halkı mağdur ediyorlar.

Filistin Mahallesi imar cenneti

Güvercintepe Mahallesinin bir bölümünü oluşturan ve halkın kendi, içinde Filistin Mahallesi dedikleri yerde yaşam 30 sene önce başladı. Burada tek katlı gecekondu tarzında yapılan 220 hane bulunuyor. Burada 800 kişi yaşıyor. Halk kendi imkanları ile kanalizasyon şebekesi yapmış. AKP ‘li yöneticiler burada 780 konutluk bir proje yapmanın peşinde. Burada yaşayan vatandaşlar sorunlarına makul ve mantıklı bir çözümün bulunmasını istiyor.

Mahallenin tek lüksü BİM’in olması mı ?

Güvercintepe Mahallesi 5920 dönüm üzerine yayılıyor. Mahallede sinema yok, Tiyatro yok, kültür merkezi yok, konser salonu yok, yürüyüş yolu yok, bisiklet parkuru yok, doğru dürüst bir meydan yok, gençlerin buluşabileceği, yaşlıların nefes alabileceği, kadınların konuşabileceği sosyal çalışmalar yapacakları bir alanlarının 60 bin nüfusu olan mahallede olmaması kabul edilebilir olmadığını vurgulayan CHP’nin başarılı meclis üyesi Murat Özkurt nerede ise Belediye yetkilileri halka BİM var ona şükredin diyecek dedi.

Sürekli Güvercintepe halkının içinde olan ve dertleri ile dertlenen CHP’nin başarılı Meclis üyesi Murat Özkurt son olarak Gazetemize şunları söyledi

Yaşam sürdüğüm bölgede, siyasetçi sorumluğu ve vatandaş olmanın meşruluğu ile bazı sorunları gündeme taşımaya çalıştım. Size anlattığım sorun ve sıkıntılar sadece CHP’li seçmenlerin hayatını olumsuz yönde etkilemiyor. Gündeme getirdiğim sorunları parti farkı gözetmeden herkes yaşıyor.

Güvercintepe’nin sorunlarını çözmek isteyen Başakşehir ilçesini yönetenlerin halka yalan söylememelerini, dilerim. Yaptığım çalışmada ilçe sorunlarının çözümünü isteyen halkın doğru taleplerde bulunduğu, yönetenlerin yalan söylediğidir.

Güvercintepe Mahallesi sorunları ötelenmiş mahallelerden e sadece bir tanesi.

Bu Mahallemiz başta olmak üzere halkımızın sorunlarının çözümü için 31 Mart 2019’ da yapılacak olan seçimde Cumhuriyet Halk Partimize desteklerinizi bekliyoruz diyen Murat Özkurt herkesin yeni yılını kutlayarak sözlerine son verdi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim