Herşeyin Başı sağlık

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve TEM bağlantı yollarına ilaveten metro istasyonu planlaması ile İstanbul halkının en uygun sağlık hizmetlerine, hızlı ve rahat bir şekilde ulaşabilmesi sağlanacak.

Bir çok ilki bünyesinde barındırıyor

2.682 yatak kapasitesi ve 1.000.000 metrekare kapalı inşaat alanı ile İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi, ana hastane binasına yerleştirilecek 2.040 sismik izolatörle, “Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Binası” unvanına sahip olacak.

İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi, dünyanın en ileri teknolojisine sahip deprem izolatörleri sayesinde, yaşanması olası en şiddetli deprem sırasında ve sonrasında bile tüm operasyonel faaliyetlerini, hiç bir aksama olmadan, yerine getirmeye devam edecek.

İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi, 2.354 yatak kapasiteli Ana Hastane, 200 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve 128 yatak kapasiteli Psikiyatri Hastanesi’nden oluşacak. Ana hastane, ortak bir çekirdek yapı etrafına kurulu 6 adet bloktan oluşurken, içinde şu birimleri barındıracak.

Hastane bittiği zaman hangi birimler hizmet verecek

469 yatak kapasiteli Genel Hastane

327 yatak kapasiteli Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi

311 yatak kapasiteli Ortopedi ve Nöroloji Hastanesi

521 yatak kapasiteli Çocuk Hastanesi

359 yatak kapasiteli Kadın Hastanesi

367 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanesi

128 yatak kapasiteli Psikiyatri Hastanesi

200 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

“Yılın PPP Anlaşması”

Rönesans Sağlık Yatırım’ın Japon Sojitz ortaklığı ile hayata geçirdiği Başakşehir Şehir Hastanesi, 163 milyar JPY tutarındaki finansal kapanışıyla iş dünyasının en prestijli yayın organlarından Thomson Reuters’ın Project Finance International Awards (PFI- Uluslararası Finans proje Ödülleri) kapsamında Avrupa’da “Yılın PPP Anlaşması” seçildi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim