Dernek başkanı Ahmet Akkaya amacımız iş insnalarının sorunlarını çözüm ğretmek

Sultangazi Belediye başkanı Abdurrahman Dursun,Ak Parti Başakşehir ilçe başkanı Sebahattin Kayas,CHP Başakşehir İlçe başkanı Mustafa Erdemir,Saadet Partisi Başakşehir ilçe başkanı Orhan Babacan başta olmak üzere çok sayıda Site başkanı İOSB yöneticisi ve STK temsilcisinin katıldığı iftar prograında dernek başkanı Ahmet Akkaya bilgilendirici bir konuşma yaptı.

İşte Akkaya’nın konuşmasından satır başları …

Öncelikle iftar davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Derneğimiz henüz çok yeni. Müsaade ederseniz derneğimiz hakkında size biraz bilgi sunmak isterim.

İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, Türkiye’nin önde gelen İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde, girişimcilerin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur.

İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları, temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, ülkemiz ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahip bir kuruluştur. Bölgemizde 37 sanayi sitesinde, 35 bin kayıtlı işletmede, 400 bin istihdam sağlamaktadır.

Kısa adı IOSID olan kuruluşumuz, kuruluş faaliyetlerinin odağına sadece ticari faaliyetleri koymuştur. Kuruluşumuz üyeleri ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsendiği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, ülkemizin ve dünyanın önde gelen sanayi bölgeleri arasındadır. Bölgemizde 1 milyonun üstünde insan, günlük hareket sirkülasyonu içinde ticaret yapmaktadır. Sanayi bölgemiz bünyesinde barındırdığı işletmeler ile, ülke ekonomisinin dinamosu durumundadır.

Kuruluşumuz iş insanlarını bir çatı altında toplayarak, iş dünyasında koordinasyonu, kaliteli, rekabetçi, sürdürülebilir üretimi sağlayacak bir çatı kuruluş olma görevini kendine esas kılmıştır. İş insanlarımızın ticaret hacmini arttırmak için yeni pazarlar bulmaya, üretim maliyetlerini düşürmeye yönelik çalışmalar yapmayı kendine görev edinmiştir. Bölgemizde üterim yapan birçok sektörü bir araya getirerek, bu sektörleri bünyesinde bulunan koordinasyon masaları ile doğru hedeflere yönlendirmek kuruluşumuz amaçları arasındadır.

Kuruluşumuz, iş insanlarımızın işlerini geliştirmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda ülkenin kalkınmasına, sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmesine de katkı sağlamayı hedef edinmiştir.

Unutulmamalıdır ki ulusal bağımsızlık, güçlü sanayi ve kaliteli üretim temelleri üzerinde mümkündür.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim