Programda konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ise, “Benim de çatısı altında büyük bir gururla hizmet ettiğim İbn Haldun Üniversitesi ailesi ile bir araya gelmek benim için ayrı bir sevinç konusu” diye konuştu

Üniversitenin Kayaşehir’deki yerleşkesinde gerçekleştirilen buluşmaya Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, üniversite öğrencileri, aileler ve çok sayıda davetli katıldı. Tunahan Camii İmam-Hatibi Fatih Toygun’un Kur’an-ı Kerim tilâvetiyle başlayan programda davetliler, İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. Mehmet Öncel’in okuduğu ezanla oruçlarını açtı.

“En İyi Vakıf Üniversitesi” seçildik

İftar sonrası davetlilere hitap eden İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, başarılarının altını çizerek şöyle konuştu: “Üniversitemiz şu anda Türkiye’nin ilk 5 üniversitesi arasına girmiş durumda. Yükseköğretim Kurulu’nun yaptığı bir araştırmaya göre, İbn Haldun Üniversitesi, tüm vakıf üniversitelerinin içinde en çok burslu öğrencisi olan üniversite olması nedeniyle “En İyi Vakıf Üniversitesi” seçildi. Bizi destekleyen mütevelli heyetimize, hocalarımıza, öğrencilerimize, ailelere ve özellikle de Başakşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Eğitim hamlelerimiz devam ediyor. İçinde bulunduğumuz bina bizim geçici kampüsümüz. İnşallah çok yakında Osmanlı eğitim mimarisi tarzında yapılmış olan kampüsümüze taşınacağız. Bakırköy’deki Taş Mektep binası, sürekli eğitim merkezimiz olarak çok yakında hizmete giriyor. Diğer yandan Süleymaniye Külliyesi’ndeki dar-ül hadis bize tahsis edildi. Orada İslami İlimler yüksek lisan ve doktora programları başlayacak. Medrese-i Salis’te Medeniyetler İttifakı Enstitümüz çalışmalarına devam edecek. Aynı zamanda Dar’ül Ziyafe de bizim üniversitemize verildi.”

“Sevelim, sevilelim; dünya kimseye kalmaz”

Programda paylaşmanın önemiyle ilgili bir konuşma yapan ve mazlum İslam coğrafyasındaki zulümlere dikkat çeken Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, şunları kaydetti: “Benim de çatısı altında büyük bir gururla hizmet ettiğim İbn Haldun Üniversitesi ile bir araya gelmek benim için ayrı bir sevinç konusu. Bugün aileler belki ilk kez birbirlerini görüyorlar. Yunus Emre der ki: “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim; dünya kimseye kalmaz.” Rabbim bizleri bölüşenlerden eylesin, hiçbir zaman bölünenlerden eylemesin. Biz böyle güzel iftar sofralarında bulunurken Müslüman coğrafyalardaki zulüm, özellikle de Filistin aklımızdan çıkmıyor. Rabbim bizlere verdiği bu güzel sofraları onlara da versin.”

Editör: TE Bilisim