Başakşehir Belediyesi’nin hizmet eli Malazgirt’e değecek. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, kardeş ilçe Malazgirt’e belediyecilik hizmetleri konusunda gereken tüm desteği sağlayacaklarını söyleyerek, kenti altyapı ve üstyapı projeleriyle tarihteki yerine yaraşır şekilde yenileyeceklerini ifade etti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Merve Saraç 

Kardeş ilçe Malazgirt’e Başakşehir’in şefkatli eliyle hizmet götüreceklerini kaydeden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Malazgirtlilerin özlem duydukları belediye hizmetlerine kavuşacaklarını belirtti. İlk etapta ilçeye 300 büyük, 200 adet küçük çöp konteyneri ve teknik ekipman gönderdiklerini ifade eden Uysal, “Malazgirt, artık bizim kardeş ilçemiz. Burada yaşayanların çok zor şartlar altında yaşadığını, belediyedeki meslektaşlarımızın da bu zorluklarda ilçeye hizmet sunmaya çabaladıklarını biliyoruz. Malazgirtliler, hak ettikleri tüm belediyecilik hizmetlerine kavuşacaklar. Gerçekleştireceğimiz proje ve hizmetlerle Malazgirt’i imrenilen, beğenilen bir ilçe haline getireceğiz ” dedi.

Ekipler çalışıyor

Malazgirt’in ekonomik, kültürel ve fiziki kalkınmasına katkı sağlayabilecek çalışmalar yaptıklarını ve çeşitli projeler hazırladıklarını belirten Başkan Uysal, şunları kaydetti: “Malazgirt ilçe meydanını yeniliyoruz. Yaklaşık 1500 metrekarelik alanı projeye uygun olarak alt ve üst yapısıyla yeniden revize ediyoruz. Malazgirt Zaferi’ni kutladığımız tarih olan 26 Ağustos’ta da açmayı planlıyoruz. Yıpranmış halde olan Alparslan Anıtı’nın Malazgirt’e ve Alparslan’a yakışır bir görünüm kazanması için çalışmalara başladık. Yine Kültür Parkı ve Ahmed-i Hani Parkı’nın yeni aydınlatma ve yeni çevre düzenlemesi işini de hayata geçireceğiz. Malazgirt’in en işlek caddeleri olan yaklaşık 2 kilometrelik Yüzüncü Yıl Caddesi ve devamında gelen Yılan Kıran caddelerinin sahip olduğu tarihi otantik dokuyu günümüzün modern şehir yapısıyla harmanlayarak Malazgirt’in adeta kartviziti haline getireceğiz. “

Anadolu’nun Malazgirt Zaferi ile Türklere vatan olmaya başladığını hatırlatan Başkan Uysal, “Bizler Malazgirt ruhu içerisinde, Çanakkale ruhu içerisinde ve 15 Temmuz Dirilişi ruhu içerisinde olduğumuz sürece bu milletin kardeşliğine kimse mani olamayacak, birlikte yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

Editör: TE Bilisim