Bu sene 5’incisi gerçekleştirilen festivalde, ustaların özenle pişirdiği 6 ton balık yaklaşık 20 bin kişiye ikram edildi. Festivalde, Karadeniz müziğinin sevilen gruplarından İMERA da sahne aldı

Kayaşehir Kapalı Pazar Fuar ve Sergi Alanı’nda düzenlenen Balık Festivali, balık ve tatlı ikramlarının yanı sıra palyaço gösterileri, Hacivat-Karagöz ve kukla oyunlarıyla renklendi.

Etkinliğe Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra Başakeşheir Kaymakamı Kazım Tekin, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas, Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ertuğrul ve binlerce Başakşehirli katıldı.

Başakşehir Millet Bahçesi’ni Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu; “Mutluluğun Şehri Başakşehir” sloganının söylemden ibaret olamadığını ve yeni projelerin yolda olduğunu belirterek; “Başakşehir çok yakında sağlığın ve sporun başkenti de olacak” dedi. Başkan Kartoğlu şöyle konuştu: “Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi ilçemizde hızla yükseliyor. Bunun yanı sıra Olimpiyat Stadı çevresinde Spor Adası’nın yapımına da bir ay içinde başlıyoruz. İstanbul’un ilk millet bahçelerinden ‘Başakşehir Millet Bahçesi’nin açılışını 17 Kasım Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştireceğiz. İnşallah o gün hep birlikte Başakşehir’e yakışan bir açılış yapalım.”

Festivalde, Karadeniz rüzgârı esti

Kaymakam Kazım Tekin’in selamlama konuşmasının ardından Tekin, Kartoğlu ve Kayas, balık tezgâhına geçerek vatandaşlara balık-ekmek ikram etti. Dağıtılan balık ekmek ve tatlıların tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken festival renkli görüntülere sahne oldu. Kurulan alanda sahne alan horon ve kemençe ekibi katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı. Başakşehirliler Karadeniz’in hareketli, coşkulu müzikleri eşliğinde bol bol horon oynadı.

Etkinlikte çocuklar da unutulmadı. Tahta bacak, şişme maskotlar, palyaço, sihirbaz, jonglör gösterilerinin yer aldığı festivalde yüzlerini boyatarak doyasıya eğlendi. İlçe dışından da yoğun katılımın olduğu festivale katılan vatandaşlar da beğenilerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim