Toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık oluşturma düşüncesiyle 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü olarak ilan edildi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da engelliler gününde dünyada ve yurdun farklı bölgelerinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek farkındalık yaratılmaya çalışılacak. Bu etkinliklerden biri de Bakırköy Final Koleji’nde gerçekleşecek.

Bakırköy Final Koleji ve Engelliler Eğitim Enstitüsü Derneği’nin ortak projesinde 20 engelli çocuk, 20 anne ve 20 Final Koleji öğrencisi bir araya gelecek, birlikte yemek yiyerek sohbet etme imkanı bulacak. Bakırköy Kaymakamı Sayın Nazmi Günlü’nün de teşrif edeceği etkinlik sonrası öğrenciler engelli çocuklara karanfil hediye edecekler.

Etkinlik hakkında görüşlerini aldığımız Bakırköy Final Koleji Kurucusu Zeki Çobanoğlu “Bu gün bir kutlama günü değil, bir farkındalık günüdür.

Engelli vatandaşlarımızın ne gibi sıkıntılar yaşadığının farkına varılmasını sağlamak, engelli vatandaşları sosyal hayata adapte edebilmek, onların yaşadığı sıkıntıları bir nebze de olsa hafifletmek ve öğrencilerimizin de bu konuda farkındalık yaşamalarını sağlamak için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik.

Engellilerin yaşadığı sorunlar sadece onların değil, ailelerin, çevrenin, toplumun, kısaca tüm insanların ortak sorunudur. Onların normal bir yaşam sürmeleri ancak toplumsal duyguların artmasıyla mümkündür. Düzenlediğimiz etkinlikle bu sorunun çözümüne küçük de olsa bir katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize” değerlendirmesinde bulundu. Çobanoğlu “Ayrıca bu önemli günde desteklerini esirgemeyen ve bizleri yalnız bırakmayacak olan Bakırköy Kaymakamımız Sayın Nazmi Günlü’ye de teşekkürlerimizi sunarız.”diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim