Bakırköy Belediyesi Botanik Park’ında gerçekleşen etkinliğe Bakırköy genelindeki okullardan gelen binin üzerinde öğrenci katıldı.

Bakırköy Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle düzenlediği etkinliğe katılan çocuklar; hep beraber yaptıkları kahvaltının ardından, dans gösterisi ve oyunlar oynayarak keyifli vakit geçirirken, hem çevre konusunda bilinçlendi hem de eğlenerek gönüllerince bir gün yaşadılar.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Dünya Çevre Günü için yaptığı açıklamada, çevrenin önemine değinerek şunları söyledi: “Gelecekteki kuşaklara temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak için çevrenin temizi tutmamız gerekiyor. En önemli mirasımız çocuklarımıza yaşanılabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Çocuklarımızın nezdinde ailelerimize sesleniyorum: Unutmayalım ambalajlar, kağıtlar çöp değildir, dönüştürülen 1 ton kağıt 17 ağacı kesilmekten kurtarıyor. Çöplerimizi ayrıştıkmakta daha titiz olalım. Çevremizi ve böylece dünyamızı kurtaracak olanlar bizleriz.”

Editör: TE Bilisim