"Hain darbe girişiminin birinci yılında tüm muhtar arkadaşlarımız, meydanlarda yerini alarak demokrasi nöbetlerine destek verecektir." dedi.

ON BEŞ TEMMUZU,GERÇEKTEN BERTARAF EDEN, HAK,HALK VE DEVLETİMİZİN BAŞI OLAN CUMHURBAŞKANIYDI.

Evet,ülkemizi on beş temmuz akşamı,büyük bir felaket eşliğinden kurtardılar.

On beş temmuzda,kutsal kitamızdaki fil süresinin ikinci bir hadisesi yaşandı.
Birinci fil süresinde Rabbim bu görevi ebabi kuşlarına vermişti, on beş temmuzda ,Rabbim ikinci bir fil süresinin görevini,bu felaketi salim bir şekilde ,hayra çıkarması için,ülkemizin,görüş ve düşünceleri farklı bile olsa, yaşam biçimleri farklı bile olsa.
Bu ülkenin yaşlısı ve genci demeden,kadını ,erkeği demeden bu asil milletimizin kalbine bu hidayet aşkını vererek,halkımız ,ülkemizin büyük illerindeki ,İstanbul ,Ankara ve diğer şehirlerinde,ülkemizin değişik yerlerinde ki köprülere,meydanlara ,devletimizin kurumlarını muhafaza altına almak için,sanki Rabbim bu halkı küçük büyük demeden,kadın erkek ayırt etmeden mantar gibi oralarda mantar gibi çoğaltı. Halkımız ülkesine sahip olmaya and içmişti ,Rabbimin ölümlerin en mukaddes mertebesi olan şehitlik yoluna ,sanki birbirini kovalayacak pozisyonda koşuyorlardı .
Tepelerine bomba atılıyor, tankların namlularında üzerlerine top mermileri ardı ardına patlatmıyorlardı .
Ama bu ülkenin asil ve aziz milleti,kendi ülkesini bu hainlere teslim etmemek için,bir birine yemin etmişlerdi sanki.
Hepsi hiç gözünü kırpmadan,bu neyi beli olmayan, geçmişten bu güne denk ,dünyada böyle emsali görünmemiş bir savaşın içinde gördüler kendilerini.
Ama hiç ve hiç korkmadılar, sabırla ve azimle çatıştılar.
Bir ordunun başında bir komutan olur,ama bu savaşta çatışan asil ve Aziz halkımızın başında Rabbi vardı, o bu halkımızın kalbine bu gücü olan nurunu göndererek onları en kısa zaman zafere kavuşturdu.

Dünya hepsi şok olmuştu. Bu bir askeri darbe olamaz . Bu ancak olsa olsa bir tiyatro gösteri olabilir.
Ülkemizle bu hususta samimi bir şekilde geçmiş olsun mesajı yollamadılar.
Ülkemizle alay ettiler. Bu galiba olsa olsa kontrolü bir darbe olur dediler .
Her nusübette bir hayır var,söyler Rabbim .
Bu olay karşısında bizlerde bu ülkenin dostunu ve düşmanını tanımış olduk.
Evet, şimdi kamuoyundaki bu hususla ilgili haberlere,herkes bu darbenin fiyaskoya bitmesinden kendine paylar çıkarmak istiyor.

Olay ayan beyan her kesin gözü önünde ceryan etti.
Maalesef maalesef o gün,sözde bu ülkeyi yerlere göklere sığdırmayalar meydanda yoktu.
Çoğu ailesiyle birlikte kimi dış ülkelerde ve ülkemizin sahil kentlerinde tahlilini yapıyordu.
Ama bu ülkenin asil ve Aziz halkı bu nimetlerden mahrum, kendi iki odalı odasında, eğelenmesi olan televizyonun başında. İşten gelmiş, çoluk çocuğuyla birlikte istirahata çekilmişti. Bu felaketi görünce ,o yorgunu bir tarafa bırakarak , ülkesini bu darbeci hainlerin idaresine geçmemek için,sokaklara inmişti.
Çoğunda bu uğurda şehit ve gazi olmuştu .
Evet, halkımızla ne kadar övünsek azdır.
Çünkü efendimizin hadisi şerifine mahzar olan bir milletiz biz.
İçimizde bu ülkeyi yıkmak isteyen ne kadar hain bile türese, dış güçlerle ülkemizi yıkmaya çalışmak istese . Rabbim buna izin vermedikten sonra, tüm bu hususta ki ,kirli oyunları boşa çıkar.

Darbe girişimi sırasında İstanbul Çengelköy Muhtarımız Gazi oldu ve Acıbadem Mahalle Muhtarımız Mete SERTBAŞ FETÖ'cüler tarafından şehit edildiğini kaydeden AYKUT, hem bu arkadaşları hem de diğer şehitleri anmak adına düzenlenen tüm etkinliklerde bulunacaklarını bildirdi.

İstanbul'da Bulunan Muhtar STK'larimiz ve Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyon Yönetimi ile 15 Temmuz Şehitleri Anma Proğrami kapsaminda Şehit Muhtarimiz Mete SERTBAŞ'in Şehit edildiği Türk Telekom Önünde 15 Temmuz Saat:14:30 da Tüm İstanbul Muhtarlarımız ile toplanarak Şehidimize Karşi vefa Borcumuzu yerine Getireceğiz.
Bütün Muhtarlarimizi aileleriyle beraber katılım sağlamasını önemle arz ederim.

Çünkü bizler ,kadere inanan bir milletiz biz.
Her şey Rabbimin Rıza'sı dahilindedir .
O ne buyurursa o olur,gerisi fasi fiso dur,
Allah bir daha bu ülkeyi böyle bir felaketlerle karşı karşıya koymasın, Amin .

Selami AYKUT
Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı
Editör: TE Bilisim