Bağcılar Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Festivali tüm heyecanı ve coşkusuyla devam ediyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalin dünkü konukları ise Karadeniz’in incileri Ordu ve Giresun oldu.

Bağcılar Giresunlular Derneği ve Ordu Dernekleri Federasyonu (ORDEF) tarafından organize edilen programa her yaştan, her kesimden Ordulu ve Giresunlu vatandaş akın etti. Alanı dolduran davetliler hem İstanbul’da yaşayan hem de Anadolu’dan gelen hemşehrileriyle sohbetler ederek memleket hasretini de giderdi.

Programda ilk söz alan Giresunlu AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, 23 Haziran seçimlerine vurgu yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Seçime az bir süre kaldı. Geriye kalan günleri ganimet bilelim. Etrafımızda kim varsa onlarla ilgilenip yanlış tercileri olanları ikna etmek ve düzeltmek için çaba gösterelim. Hepimizin üzerine düşen görev var. Hepimizin yapacağı iş var. Biz birlikte güçlüyüz. Ayrı gayrı durursak gücümüzü kaybederiz. O zaman da bize batıdan ayar vermek isteyenler sevinir. 23 Haziran’da öyle bir zafer alalım ki; Avrupa ve Amerika’dan bize ayar vermeye çalışanlar seçimden sonra bayraklarını yarıya indirip yas ilan etsinler.”

Şansıma da şimdi Giresunlu bir belediye başkanıyla çalışmak düştü

Giresun’un kendisinde özel bir yeri olduğunu belirten Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan ise “Bugün Giresun Ordu birlikteliği ve Karadeniz gecesini yaşıyoruz. Giresun’un benim için ayrı bir yeri var. İlk kaymakamlığımı Giresun’da yaptım. Karadeniz’e yönelik yönelik düşüncelerim Giresun sayesinde değişti. Allah onlardan razı olsun. 17 yıl olmasına rağmen oradaymış gibi Giresunlu kardeşlerimin vefasını hala yaşıyorum. Şansıma da şimdi Giresunlu bir belediye başkanıyla çalışmak düştü. O da ayrı bir memnuniyet” diye konuştu.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Bu akşamki renk mozaiğini kültür mozaiğini siz değerli hemşehrilerim oluşturdunuz. Burada her yöreden birbirinden değerli hemşehrilerimiz kültür festivalini gerçekleştiriyor. Hem kültürlerimizin tanıtımı hem de gençlerimizin geçmişten geleceğe köprü kurmaları anlamında güzel etkinlikler oluyor. Göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ediyorum” dedi.

Meydanı dolduran davetliler kemençe eşliğinde doyasıya horon oynadı

Protokol konuşmalarının ardından sözün yerini müzik ve eğlence aldı. Giresun ve Ordulular kemençe eşliğinde doyasıya horon oynadı. Kimi alanda olduğu yerde kimi de sahneye çıkarak kalabalık karşısında ter döktü. Türk Pop müziğinin sevilen isimlerinden Yusuf Güney ve yöresel sanatçı Aydın Beyoğlu seslendirdikleri eserlerle coşkulu bir gece yaşattı. Davetliler, sanatçıların şarkı ve türkülerine de eşlik etti.
Renkli geçen festivale MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, MHP Giresun Milletvekili Cemal Enginyurt, Bağcılar Giresunlular Derneği Başkanı Ziya Yılmaz ve ORDEF Başkanı Sabri Çelebi ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim