BAGİMDER’in (Bağcılar İmam Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği) kuruluşunun 5. yılı nedeniyle Bağcılar Göztepe Spor Kompleksi’nde özel bir program düzenlendi. Enes Gökalp isimli öğrencinin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, “İmam hatip okulları sadece Milli Eğitim olarak değil kültürümüzün de çok önemli bir yerinde oldu. Geçmişte imam hatip okulları Anadolu’da dinini yaşamak isteyen, dinini öğrenmek isteyen ve Allah rızası için hizmet etmek isteyenlerin adresi olmuştur. İmam hatip okulları hedef olarak böyle başlayan okullardı. Ve zaman içinde sadece okumak için değil devletin idareci kadrolarında yapılacak bütün hizmetlerin de adresi olmuştur” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise “Yıllardır imam hatip neslinin önünü kesme mücadelesinde en fazla darbe yiyenlerden biri de Bağcılar’dı. Yıllardır mücadele etmemize rağmen Bağcılar’da imam hatip okullarını açamamıştık. Bugün Bağcılar’da kendinden söz ettiren imam hatip okullarının olması bizleri mutlu ediyor. Buralara kolay gelmedik. Birileri geçmiş dönemlerde bu ülkenin önünü kesmek adına hep imam hatiplerle uğraştı. Ancak bugüne kadar ülkesine, ezanına ve bayrağına hiçbir yanlışı olmayan bu nesil ‘Ya sabır’ dedi ve Rabbim bizlere bu günleri gösterdi. Bugün Elhamdülillah ülkenin sınırlarını da aşarak ecdadın izinde dünya mazlumlarının sesi olma noktasında da tüm gücümüzle ilerlemeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“İmam hatipli olmak dünyanın her tarafında zulme uğramış mazlumların yanında olmaktır”

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, “Ecdadın bıraktığı mirasın sorumluluğunu üstlenen, bu ülkede olanları kendine dert edinen ve bundan sonra emaneti taşıyacak olan bilincin adı imam hatipli olmaktır” derken İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da “İmam hatipli olmak ayrıcalıktır. İmam hatipli olmak bugün dünyanın her tarafında zulme uğramış mazlumların yanında olmaktır. Sizler bunun için imam hatiplisiniz” diye konuştu.

Programın ev sahipliğini yapan BAGİMDER Genel Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez de şunları söyledi: “İmam hatipli olmak, dinimizin ve Peygamber efendimizin (S.A.V) sünnetini yaşamak ve Asım’ın nesli sorumluluğuyla davranmaktır. Ancak maalesef istikbal vaat eden, toplumun gönlünde tahtı kuran İmam Hatip Okullarının başarısı geçmişte bir takım çevreleri rahatsız etti. Bugün elde ettiğimiz kazanımlara kolay kavuşmadık. Rabbime hamd-ü senalar olsun. 5 yıl önce besmele ile açılışını yaptığımız BAGİMDER’in çok büyük mesafe almasına şahitlik ettik ve etmeye devam ediyoruz. İmam hatipliler olarak Kur’an ve sünnete uygun yaşamanın ve vazifemizi hakkıyla ifa etmenin onurunu yaşıyoruz”

Protokol konuşmalarının ardından davetliler, Elif Şair ve Sedanur Barış’ın şiirleriyle duygulanırken sanatçı Ömer Karaoğlu’nun seslendirdiği ezgilere eşlik ederek coşkulu dakikalar yaşadı.

Programa ilçe müftüsü Ekrem Saylam, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, eski ve yeni imam hatipliler katıldı.

Editör: TE Bilisim