Öğrencilerin organik tarım hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla Bağcılar Belediyesi tarafından önemli bir projeye hizmete sunuldu. Bu kapsamda Güneşli Mahallesi’nde kurulan Fuat Sezgin Bilim Merkezi Botanik Bahçesi’nde çocuklara uygulamalı organik tarım eğitimi veriliyor. Teorik olarak gördükleri dersleri serada pratiğe dönüştüren gençler, serada dikim teknikleri, sulama, çapalama, gübreleme gibi eğitimleri büyük bir başarıyla yaparak organik olarak bitkilerin gelişimini izliyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Botanik bahçesinde eline çapasını, kovasını, küreğini, sulama aparatını alan minikler, öğrendiklerini uygulama fırsatı buluyor. 220 metre kare alan üzerine kurulan serada doğal yöntemlerle bazıları domates, biber, patlıcan gibi sebze üretimi yaparken bazıları da çiçek üretiyor. Toprakla buluşan çocuklar kirlenmeyi düşünmeden hem terapi görüyor hem de yararlı zaman geçiriyor.

Çocukların oluşturduğu bu tablo gelecek konusunda bizi umutlandırıyor

Öğrencilerin organik tarıma olan ilgisinden memnun kaldıklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Biz belediye olarak organik tarımı teşvik ediyoruz. Belki pek çoğumuz tarımla uğraşan ailelerin çocukları olarak dünyaya geldik ancak bizim çocuklarımız şehirde doğdu ve yedikleri sebzelerin nasıl yetiştiğini bilmiyor. Burada uygulamalı olarak bunu hem görüyor hem de öğreniyor. Çocukların oluşturduğu bu tablo gelecek konusunda bizi umutlandırıyor” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim