Bağcılar Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında kapsamlı etkinlikler gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 20 Temmuz’da ilk orucun tutulmasıyla başlayacak Ramazan ayı için pek çok farklı etkinlik gerçekleştirilecek.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerinin merkezinde her yıl olduğu gibi bu yıl da İnönü Mahallesi’nde kurulacak devasa Ramazan çadırı olacak. Günler öncesinden başlatılan çalışmalarla Ramazan çadırının kurulum işlemi tamamlanma aşamasına geldi.

HER GÜN 2 BİN 500 KİŞİ İFTAR SOFRASINA OTURACAK

Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda her akşam 2 bin 500 kişi iftar sofrasına oturacak. Bir Ramazan çadırından çok kültür merkezini andıran çadırda iftarın ardından kültür sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek. Toplam 24 bin metrekare alan üzerinde oluşturulan Ramazan etkinlik alanında ise Ramazan çadırının yanı sıra lunapark, alışveriş stantları ve otopark bulunuyor.

KLİMA İLE SERİNLETİLECEK

Orucunu Ramazan çadırında açmak isteyen ya da kültür sanat etkinliklerine katılmak isteyenler için önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da çadıra belli periyotlarla klimalar yerleştirildi. Her gün binlerce kişinin ziyaret etmesinin beklendiği Ramazan etkinlik alanı güvenlik görevlileri tarafından korunacak. Etkinlik alanında değişik noktalara yerleştirilen güvenlik kameraları ile de istenmeyen olaylar an ben an izlenecek.

HER AKŞAM BİR İŞADAMI İFTAR VERECEK

Bağcılar Belediyesi’nin 17 yıl önce başlatmış olduğu Ramazan etkinlikleri kapsamında örnek bir dayanışma da yaşanıyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan çadırında her akşam hayırsever bir işadamı iftar verecek.

ORTA ASYA, ALMANYA VE ÇANAKKALE’DE İFTAR

Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri Ramazan Çadırı İrfan Sofrası ile de sınırlı değil. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kazakistan, Kırgızistan, Almanya’da iftar sofraları kurulacak. Bir diğer iftar sofrası ise Çanakkale Şehitliği’nde açılacak. Bağcılar Belediyesi, Eceabat Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği geleneksel Çanakkale iftar programı ile Çanakkale Şehitliği’ne gezi düzenleyecek ve şehitlik gezisinin ardından Morto Koyu’nda iftar programı düzenlenecek.

HER MAHALLEDE İFTAR SOFRALARI KURULACAK

Komşuluk kültürünün geliştirilmesine yönelik bir diğer etkinlik ise mahalle iftarları olacak. Her akşam bir mahallede, mahalle sakinlerinin katılımı ile iftar programı düzenlenecek.

Ramazan etkinliklerinin 17 yıl önce bir sosyal belediyecilik uygulaması olarak başlatıldığını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Kıl çadırla başladığımız bu çalışmamızda bugün klimalı çadırla hemşehrilerimize hizmet vereceğiz. Ramazan etkinliklerimizi sadece insanların iftar yaptığı mekanlar ya da sofralar olarak görmemek lazım. Bu, sosyal kültürel programlarıyla, kitap fuarıyla, komşuluk ilişkilerinin artırılmasının teşvik edilmesiyle bir sosyal dönüşüm projesidir” dedi. 

Editör: TE Bilisim