Bağcılar Belediyesi tarafından sosyal ve kültürel bir proje olarak hizmete sunulan Toplu Düğün Şöleni 23. yılına girdi. Toplu düğünün yapılacağı Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı, saatler öncesinde evlenecek çiftlerin yakınlarıyla doldu. Saat 14.00’te başlayan şölene siyaset ve iş dünyasından önemli isimler de iştirak etti. Davetlilerin yerini almasıyla beraber gelin ve damatlar, volkan gösterisi altında alana girmeye başladı. Şık damatlar ve güzel gelinlerden 27 çift, yoğun bir alkışla karşılandı.

“Zor günleriniz olacak ama güzel günleriniz daha fazla olacak”

Programın açılış konuşmasını yapan eski Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, “Bu devam ettirdikleri gelenek için başta Bağcılar Belediye başkanımız Lokman Çağırıcı’ya ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Evlilik hayatına ilk adımı atacak değerli çiftlerimizi tebrik ediyorum. Çiftlerimize bu hayırlı yolculukta mutluluklar diliyorum. Zor günleriniz olacak ama güzel günleriniz daha fazla olacak inşallah.” dedi.

İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan ise “Bir yuva kurmak bizim önem verdiğimiz kutsal değerlerden birisi. Çünkü aile her zaman için toplumun direği. Aile içerisindeki fertler de bu toplumun geleceğine yön veren insanlar. Bu ailelerin kurulmasında bu etkinliklerde katkısı olanlardan Allah razı olsun. Rabbim bugün burada evlenecek olan gelin ve damatlarımızı mesut bahtiyar etsin” şeklinde konuştu.

“Şölenlerimizde bugüne kadar bine yakın çiftimizi evlendirdik”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da şunları söyledi: “Sosyal belediyeciliğin ilk başladığı yerlerden biridir Bağcılar. 23’üncüsünü düzenlediğimiz toplu düğün şölenlerimizde bugüne kadar bine yakın çiftimizi evlendirdik. Evlenen çiftlerimize bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Rabbim onlara vatana millete ve İslam’a bağlı hayırlı nesiller yetiştirmeyi de nasip etsin. Hayırseverlerimizin katkılarıyla eşyalarını da veriyoruz. Herkes kendi imkânı ölçüsünde bu çorbada tuzu olsun istedi. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sadece bu değil. Birçok hayırda projelerde birlikte olduk”
AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de düşüncelerini şöyle dile getirdi: “İlçemizde 23 yıldır geleneksel olarak sürdürülen çok güzel ve anlamlı bir gelenek. Bu geleneğin bugünlere kadar getirilmesinde başta kurucu başkanımız Feyzullah Kıyıklık olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Evlenen genç kardeşlerimi tebrik ediyorum”

“Çeyiz ihtiyaçları hayırseverler tarafından karşılandı”

Protokol konuşmalarının ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, temsili olarak çiftlerden ikisinin nikahını kıydı. Ercan Yamak-Esra Kılınç çiftinin şahitliğini milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe müftüsü Ekrem Saylan, nüfus müdürü Sinan Akan, iş adamı Zühtü Cerit yaparken; Uğurman Ata – Esra Kızılboğa çiftinin şahitliğini İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, iş adamı Suat Sancak, Necati Kahraman ve muhtar Cem Çankaya yaptı. Evlilik cüzdanlarının çiftlere verilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.
Bağcılar Belediyesi tarafından yapılan araştırma sonucu maddi durumu iyi olmayan çiftler belirleniyor. Ardından çiftlerin gelinlik, damatlık dahil çeyiz ihtiyaçları da hayırseverler tarafından karşılanıyor. Çiftlere çeyiz olarak iki çekyat, iki halı, çamaşır makinesi, buzdolabı, ütü, porselen yemek ve çatal kaşık takımı, elektrikli süpürge, fırın, bardak, tencere, ütü, ütü masası ve çaydanlık seti hediye edildi.

Editör: TE Bilisim