Marmara Belediyeler Birliği Şehir Teknolojileri ve İnovasyon Merkezi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin teması “Siber Güvenlik” oldu. Geniş katılımın olduğu zirve, teknoloji dünyası ile yerel yönetimleri aynı çatı altında buluşturdu. Zirvenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, kolay ve hızlı hizmet için akıllı uygulama yatırımlarının önemine değindi. Gelişen dijital çağla birlikte hizmetlerin teknolojik yatırımlarla desteklenmesi gerektiğini söyleyen Uysal, “Belediye hizmetlerinin akıllı uygulamalara dönüştürülmesi ve ulaşım başta olmak üzere temel hizmetlerin akıllı sistemlerle donatılması kolay ve hızlı belediyecilik için olmazsa olmaz” diye konuştu.

Toplu taşıma araçlarındaki kameralardan örnek veren Uysal, "Görüntüye giren vatandaşların hukuklarını muhafaza etme ve onları siber saldırılardan koruma yollarını aramak önemli bir sorun. Mesele belediyecilik ve kamu adına yaptığımız hizmetlerin devamı, sürdürülebilirliği, hayatiyeti açısından da önem taşıyor" dedi.

“Uzman kişilerin katılımıyla tematik çalıştaylar gerçekleştirildi”

MBB Başkan Vekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da iştirak ettiği programda Bağcılar Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Cüneyt Yılmaz da sunum yaptı. Yılmaz, Bağcılar Belediyesi’nin “En İyi İnovasyon Projesi” kategorisinde ödüle layık görülen “Güvenlik Operasyon Merkezi Projesi” başta olmak üzere siber güvenlikle ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Konuklar çalışmaları çok beğendiğini dile getirdi.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı da konuşmasında finansal dünyadan ve şirketlerden bahsetti. İki gün süren zirvedeki oturumlarda dijital dönüşüm çağında akıllı şehir kurmak, şehir yönetiminde siber güvenlik, kişisel verilerin yönetiminde sorumluluklar, riskler ve şehir için yerli ve milli çözümler konuları masaya yatırılırken uzman kişilerin katılımıyla tematik çalıştaylar gerçekleştirildi.

Zirveye MBB üyesi Belediye Başkanları, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Adil Karaismailoğlu, İBB iştirakleri yöneticileri, ulusal ve uluslararası şirket temsilcileri, akademisyenler, bilişim ve siber güvenlik uzmanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Editör: TE Bilisim