Avcılar Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Firüzköy Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği etkinlikte ilçede görev yapan öğretmenleri bir araya getirdi. Firuzköy Gençlik Merkezi’nin açılış töreninin ardından Başkan Toprak ve davetliler yemeğin verildiği salona geçti. Yemekten sonra öğretmenlerle sohbet eden Başkan Toprak emekli öğretmen Yurdanur Kırıcı'nın fenalaştığını gördü. Başkan Toprak, hemen öğretmene ilk müdahaleyi yaptı. Fenalaşan öğretmenin nabzını ve aracında bulunan ekipman ile tansiyonunu ölçtü.

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından öğretmen sedyeye alınarak hastaneye götürüldü. Başkan Toprak da ambulansa binerek hastaneye kadar öğretmenle ilgilendi. Kalp krizi geçirdiği belirlenen öğretmen Kırıcı'nın acil olarak anjiyoya alındığı öğrenildi.

‘’Bir kez daha bir insanın yaşama tutunmasına, hayati bir anda katkı sunmanın sevincini yaşıyorum.’’

Başkan Toprak Sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajda ‘’ Öğretmenler Gününde Avcılar Belediyesi Kent Enstitüsü Gençlik Merkezi ve önünde Şemsi Efendi Heykelinin açılış programı sonrası düzenlediğimiz yemek programı esnasında rahatsızlanan değerli öğretmenim aynı zamanda Firuzköy Vakıf eski Başkanı Yurdanur Kırıcı'ya ilk müdahaleyi bizzat yaptım.

Durumunun ciddiyetine istinaden kendi gözetimimde ambulans ile en yakın hastaneye getirdiğimiz değerli emekli öğretmenimizin kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Bir kez daha bir insanın yaşama tutunmasına, hayati bir anda katkı sunmanın sevincini yaşıyorum. Altını çizmek istediğim konu ise ilk ve bilinçli müdahalenin hayat kurtarabildiğinin farkına varmamız, bu sebeple ilk yardım eğitimleri almalı; böyle bir durumda yanımızda doktor yok ise ilk yardım eğitimi alan vatandaşlarımızla ortak hareket etmeliyiz.’’ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim