Avcılar Belediyesi tarafından gelenekselleştirilerek, her ayın son pazartesi günü saat 15.00’de yapılan ABAG (Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri) eğitim toplantısı, 31 Ekim Pazartesi günü Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonu’nda gerçekleşti.

Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Afet Yönetim Uzmanı Özden Işık, Sivil savunma Uzmanı İbrahim Berber’in anlatımı ile gerçekleşen ‘‘Afetlerde Yaralı Taşıma Teknikleri” konu başlıklı toplantıya Avcılarlı vatandaşların ilgisi yoğundu.
Eğitim seminerinde; olası bir afet durumunda yaralanan kişileri sağlık ekiplerine ulaştırıncaya kadar geçecek sürede, nasıl davranılması gerektiği, eldeki yöntemlerle nasıl yardımcı olunması gerektiği ve sonrasında kalıcı bir hasara sebep olmamak için doğru davranış yöntemleri ve doğru taşıma tekniklerin nasıl olması gerektiği anlatıldı.

ÖNEMLİ OLAN NE KADAR HAZIR OLDUĞUMUZ

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ de konu ile ilgili olarak “ Depremin ne zaman ve kaç şiddetinde olacağı değil, bizim ne kadar hazırlıklı olduğumuz önemlidir. Avcılar’da olası bir afet durumu sonrası hayatı ne kadar hızlı normalleştirebiliriz bunların planını yapıyoruz. Toplanma yerlerinden süresiz enerjili akıllı direklere, toplanma alanlarında yiyecek ve barınakların hazır bulundurulmasından olası bir afet durumunda Avcılar ‘da yaşayan engelli bir vatandaşımızı kimin kurtaracağına kadar, hesaplarımızı yapıyoruz. Avcılar denilince akla ilk önce deprem değil, Japonya gibi depremle nasıl başa çıkıldığını gösteren şehir gelecektir” dedi.




 
Editör: TE Bilisim