Başkan Kesman arsa büyüklüğümüz 75 dömüme ulaştı

Kongre başlamadan önce kooperatif ortaklarına konuşan başkan Selman Kesman şunları söyledi "Kongre davetimize katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Hepinizin bilidiği gibi bir önceki kongremizden bu yana esnafımızın işi çok iyi gitmedi. Bazı üyelerimiz borçlarını ödemekte sıkıntı yaşadı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner  

Bundan dolayı diğer üyelerin haklarını korumak için ödemesini yapamayan üyelerin üyelikten çıkarılmasını yaptık. Tahsil etmemiz gerekip de tahsişle edemedğimiz ciddi bir alacağımız var.
Eğer süresi içinde bütün alacakşlarımızı alabilseydik arsa büyüklüğümüz 75 dönüm değil 115 dönüm olacaktı.

Bu da bize lazım olan 120 dönüme yakın bir miktara yakındı. Biz sizin adınıza hareket ediyoruz. Her üye zamanında ödemesini yaparsa biz de planlarımızı süresi içinde uygulardık dedi.
Başkan Selman Kesman Genel Kurul'da Alınan Kararlar doğrultusunda Çalışıyoruz dedi

Oldukça yoğun bir gündemle toplanan genel kurulun gündeminde 15 madde vardı.

Üyelerin büyük çoğunluğu Kooperatif yönetim talepleri doğrultusunda oy kullanarak yolumuza devam edelim önerisinde bulundu.

Başkan Kesman, değerli ortaklarımız, muhterem arkadaşlar biz yönetim olarak daha hılzı hareket etmek istiyoruz ama bir çok üyemiz ödemesini nakit yerine çek ile yapıyor. Bizde çek ile arsa alamıyoruz çeklerin ödeme gününü bekliyoruz bu da zaman ve ekonomik olarak bizi zora sokuyor dedi.

Şu an ödemesini yapıp tapusunu aldığımız 75 dönüm gayrimenkulümüz var.

Hepinizin ilgi alaka ve destekleriniz ile arsamızı 120 dönüm yapıp Belediyenin İmar uygulama çalışmasına başlaması için acele ediyoruz. imar uygulama çalışması sonrası arsalarımızın değerin kat be kat aratacağını hepiniz biliyosunuz dedi.

Üyeler umutlu ve heyecanlıydı

Genel Kurul toplantısına katılan kooperatif üyelerinin büyük çoğunluğu yönetimin yaptığı çalışmalardan dolayı memnun ve umutlu olduklarını ifade ederek işlerini yapacakları iş yerlerine kavuşmak istediklerini söylediler.

Yönetimin bir an önce alacaklarını tahsil edip 75 dönüm olan arazinin 120 dönüme çıkarmak adına üyelerin borçlarını ödemesini istedi.

Üyelerde yönetimin yapılması gereken işleri hallederek temel atmasını beklediklerini ifade ederek biz esnafız tabiki satın aldığımız arazimizin değerlenmesi çok güzel ve memnun edici ama bizim asıl hedefimiz ve gayemiz araziden para kazanmak değil de iş yerlerimizde işimizi yaparak para kazanmak bizim için çok daha önemli diyerek Kooperatif Yönetimine temel atıp işyerlerini bitirmek için yol gösterdiler.

Başkan Kesman Üyelere teşekkür etti

Başkandan üyelere teşekkür Zeytinburnu Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Selman Kesman genel kurul toplantısının bitiminden sonra gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi "Öncelikle üyelerimiz sürekli bizim yanımızda ve her konuda güvenlerini tazeliyorlar. Aracılığınız ile bir kez daha hepsine kendim ve yönetimim adına teşekkür ederim şeklinde konuştu.

Yönetim olarak biz de yeni sanayi sitemizi inşaa edip üyelerimizi bir araya toplamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

Hep beraber el ele vererek mümkün olan en yakın sürede temelimizi atıp sitemizi tamamlamak adına çabalarımız sürecek" dedi. Bir önceki yönetim kurulu aynı şekilde devam etti.

Ödemesini yapamayıp üyelikten çıkarılanlar yerine az sayıda yeni üye alınacak

Kooperatif başkanı Selman Kesman son olarak şunları söyledi " Normal şartlar altında 400'e yakın işyeri yapacağız ve hepsini satmış durumdayız. Ancak bazı ortaklarımızın işleri bozuluyor. Bunun sonucunda taksitlerini ödeyemedikleri için onları ortaklıktan çıkarıyor ve yerine yeni ortaklar alıyoruz. Bunun sayısıda çok az oluyor. 2018 yılı içinde ödemelerini yapamayacak duruma gelen az sayıdaki ortak yerine yeni ortak alacağız. 75 dönüm araziye sahip bir yapının ortağı olacaklar. Detayları öğrenip ortak olmak isteyenler iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirler.

İşte Yönetim Kurulu Üyeleri

Selman Kesman Başkan, Başkan yardımcısı Minir Yıldırrım, Yönetim Kurulu Üyeleri ,Ali Şen, Ali Erdem, Yücelen Gül 'den oluştu.

İletişim Adresi :

Çakmaklı Mahallesi, Hadımköy Bağlantı Yolu,Ufuk Plaza, No:57, Kat:5, Daire:20 34500 Büyükçekmece / İstanbul
[email protected]         Tel: 0212- 679 90 49     Fax:0212-679 90 48      GSM: 0545- 508 55 40

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim