Türkler,Araplar,Kürtler ve Farslar akıllı olup kendi oyunlarını kendileri kurmamaları gerekir artık

Mehmetciğimizin Milli güvenliğimizi tehlikeye atan terör örgütlerine karşı giriştiği amansız operasyonunu en az kayıp ile başarılı bir şekilde bitmesini temenni ederken şehadet şerbeti içen güvenlik güçlerimize ve ÖSO mensubu kardeşlerime Allah’tan rahmet dilerim.

Son Günlerde Odumuzun Afrin operasyonunu bahane edip askerlik şubesine gidip dilekçe verenlerin içinde % 98’inin reklam kokan hareketler ve yapacakları işlerinin kolaylaması için yaptıklarına inanıyorum.

Suriye’den kaçıp ülkemize gelenlerin askerlik şubelerine dilekçe verip bizi de Afrin’e gönderin demesi çok komik ve absürd.

Sevgili Suriyeli kardeşim sen zaten orada savaştan kaçıp geldin. Ama illahki Afrin’de savaşmak istiyorsan Askerlik şubelerimize dilekçe verme git Özgür Suriye Ordusu unsurları ile görüş eğer sana inanıp güvenirlerse orada direkt Afrin’e gidersin.

Ey Suriyeli kardeşim bizi aptal yerine koyup şark kurnazlığı yaparak askerlik şubesine dilekçe verdim beni Afrin’e savaş’a göndersin demekle bu işler olmuyor .

Örnek olarak bir askerlik şubesi noter kontrolünde dilekçe vermiş 10 Suriyeliyi arasın desin ki biz genel kurmay ile konuştuk talebiniz kabul edildi yarın gelin sizi Afrin’e göndereceğiz eğer bir tanesi gelirse ATAM SAYFA İLAN ile Suriyeli gençlerden özrü dileyeceğim. Ama gelmezler.

Hele Çinin zulmünden kaçıp İstanbul’a gelen burada da bir Avrupa ülkesine kapak atmanın derdinde olan UYGURLU kardeşlerimizin Zeytinburnu Askerlik şubesine dilekçe verip bizi Afrin’e gönderin demeleri de bana manidar geldi. Sevgili Uygurlu kardeşlerim siz o kadar savaşmak istiyorsanız kendi yurdunuzda kalıp ÇİN’e karşı maddi ve manevi olarak savaşsanız ya…

Hele Arabesk’in dibine vuran bazı reklam sever bayanlarımızın da dilekçe verip “..biliyorum ülkemizde bayanlar askere alınmıyor. Ama ben 10 tane erkeğe bedelim beni Afrin’e askere gönderin dilekçelerini sosyal medyada paylaşmaları da bana çok saçma geliyor.

Birde yazmazlarmı ben nene hatunun, Kara Fatma’nın, Şerife Bacı’nın torunuyum deyip örnek göstermeleri de evlere şenlik. Bacım bu adı geçen kadın kahramanlarımız askerlik şubesine dilekçemi verdi. Hele sen bir İstanbul’dan yola çok. Sınıra git üç beş gün çile çek beni de Afrin’e gönder de senin samimi olduğuna inanalım. Bakırköy’de veya başka zengin bir ilçenin askerlik şubesine gidip dilekçe verip onu da paylaşıp üç tane aferin almak için arabesk yapmaya gerek yok.

TSK bunun bir savaş olmadığını sınırlarımızı tehdit eden terör örgütlerini etkisiz hale getirmek için bir operasyon olduğunu sık sık söylüyor. Zaten şu an kuvvetlerimizin % 10 bile burada değil. Hal böyle olunca üç beş kişi bana aferin desin diye beni de Afrin’e gönderin diyerek dilekçe verip bunu sosyal medyada paylaşmak en basit ifadesi ile ayıptır günahtır yazıktır.

O kadar çok vatanseverseniz ve işinizi gücünüzü bırakıp Afrin’e gidecek kadar gözünüz kara ise yapacağınız tek şey var Afrin Harekatı bitene kadar alacağınız maaşı veya kazandığınız paraları Mehmetçik vakfına bağışlayın daha şık ve uygulanabilir bir iş yapmış olursunuz.

Hayatım boyunca Hamaset veya yapamayacağı bir şeyi yapacakmış gibi bol keseden atıp tutanlara karşı düşüncelerimi ifade ettim.

Bu konuda son söz ister Suriyeli, ister Uygur, isterse de Türkiye de yaşayan bayanlar içinde dilekçe verenleri arayın karar çıktı yarın gelin sizi Afrin’e gönderiyoruz deyin bakalım kaç kişi gelecek ? Ben hiç kimsenin gelmeyeceğine inanıyorum. Bunlar zaten TSK’ nın kendilerine ihtiyaç olmadığını biliyor. Bazı okurlarımız biz de biliyoruz ama en azında numaradan da olsa bir destek beyanları var işte birbirimizi kandırıyoruz derlerse bir şey diyemem.

Orta Doğu’ da Sulh ne ABD, ne Rusya ne de Avrupa ile olmaz…

Atalarımız boşuna ayıdan post gavurdan dost olmaz dememişler. Ekseri çoğunluğu Müslüman olan Araplar, Türkler, Kürtler ve Farslar birlik ve beraberlik içinde olmadıkça Orta Doğuda barış ve kardeşlik gelmez.

ABD Barzani’ye mi sahip çıktı ki PYD veya türevlerine sahip çıksın. Ülke haklarının birbirini öldürmesinin ne ABD ne de Rusya’nın umurunda. Onlar ölende öldüren de bizden değil. Ne kadar birbirlerini katlederlerse o kadar uzun süre bunların petrollerini ülkemize akıtırızın derdinde.

Demedi demeyin Şu an ABD ve Rusya TSK’nın opresyonlarında etkisiz hale getirdiği kişiler için zevkten dört köşe olduklarından şüphem yok. Çünkü her hayatını kaybeden kişi için 100 Kişi Türkiye ye düşman oluyor hesabı yapıyorlar.

Recep Tayyip Erdoğan Şunu yapmalıdır

EY PYD. Ey YPG bak senin sırtını dayadığın ABD ve Rusya seni nasıl sattı. Burada barış ve huzur içinde yaşamak istiyorsan sizi de adam yerine koymayan baba Hafız ve Oğul hafıza karşı savaşın. Suriye’de demokratik bir hükümet kuralım siz de haklarını almış olarak insan gibi yaşayın. Suriye Parlamentosun vekil verin, belediye başkanı olun bakan olun işinize bakın.

Aslında Erdoğan bunu yıllar önce PYD lideri Salih Müslim’e söyledi. Ama onlar kararlarını Beşar Esad’dan yana kullandılar. Ama geçen geçti PYD kazın ayağının sandığı gibi olmadığını görmüştür.

Kanaatimce ABD, Rusya ve Suriye Rejimi Türkiye’nin Afrin’e yaptığı harekattan çok ama çok memnunlar.

Türkiye Amerika’nın, Rusya’nın ve Beşar Esad’ın oyunlarını bozup burada sulhü temin edecek bir yol bulursa bölge hakları için çok güzel bir iş yapmış olur.

Allah ordumuzu ve polisimizi korusun…Bizim askeri malzeme yapan fabrikalarımız ve ordumuz güçlü olmak zorunda.

Burada HDP,PKK,KONGRAGEL,KCK başta olmak üzere Kürtleri savunuyoruz diyen ne kadar yapı ve oluşum var ise onlara şu basit sözlerle seslenmek isterim.

Siz öyle bir politika ve siyaset uygulayın ki sadece Diyarbakır dan sonra yaşayanlara değil Edirne’den Ardahan’a herkese hitap etsin. Irkçı ve belli bir kesime hitap etmektense güzel bir siyaset ile Ülkenin tamamını yönetecek çalışmalar yapın.

Aklımıza ve cebimize hitap edecek çalışmalar yaparsanız bayrak ve Kur’an’a düşman olmazsanız ve bizi de buna ikna ederseniz biz zaten size oy verir bütün ülkeyi size teslim ederiz.

Akıllı olun büyük düşüşün. Artık bölünecek ülkemiz yoktur. Edirne’den Ardahan’a bir bütün olarak bu ülkeyi kucaklayacak politikaları sizden bekleriz.

ABD. nin, Rusya’nın veya Avrupa’nın Türkiye’yi zayıflatmak için size mavi boncuk dağıtmasına aldanırsanız hep acı ve ızdırap çekerseniz demek isterim.

Hülasa Türkler, Kürtler, Araplar ve Acemler akıllarını başlarını alıp büyük resmi görmemek için diretirlerse ölen hep onlar olacak. Gülen taraf ise Amerika, Rusya ve Avrupa olacak.

Ortadoğu’da daha çok kan ve gözyaşının akması için uyanık burada yaşayan hakların kendi oyunlarını kendilerinin kurmasını zamanı geldi geti. Aksi halde ABD, Rusya ve Avrupa’nın yazdığı senaryoları bizde ancak uygularız diyerek yazıma son vermek isterim.

Rabbim Askerimizi ve polisimizi korusun ve kollasın inşallah.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner /1 Şubat 2018