14 Ağustos 2001'de Türkiye'de gerek ekonomik gerekse siyasi bir çalkantı vardı.Bu süreç 28 Şubat 1997'de rantları ellerinden alınmak istenen siyonislerin ve yerli işbirlikçilerinin Merhum Prof.Dr.Necmettin Erbakan' ın başında olduğu ANAYOL hükümetini düşürmek için girşitikleri etrikalar sonucu 5 sene içinde 3.parti Olan ANAP'ın hükümet olması dahil Ak parti'nin kurulup 3 Kasım 2003'de tek başına iktidar olana kadar beş sene içinde iç ve dış mihraklar Türkiye ile adeta oynadılar.

3 Kasım 2003'de Halk güçlü bir şekilde Cezaevinde Çıkan Erdoğan'ı tek başına güçlü bir şekilde iktidara taşıdı

3 Kasım 2001'den 2008 yılına kadar AK PARTİ gerçekten 7 sene boyunca Sağlık,Ulaşım başta olmak üzere güzel ve halkı rahatlatan çalışmalar yaptı. Ancak bu tarihten sonra ufak ufak icraatlerinde değişiklik oldu.

TOKİ Marifeti ile halkın olan birçok alan imara açılarak İstanbul' un yaşanmaz hale gelmesine ses çıkarılmadı hatta para gelsinde nereden gelirse gelsin mantığı ATAKÖY sahili ve Basın Ekspres gibi hiçbir zaman İMARA açılmaması gereken iki yer başta olmak üzere buralar gibi imar'a açılmaması gereken sayısız yer beton'a teslim edilmiş oldu.

Ak Parti Mart 2019'da yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde İstanbul'u kaybetmemek için çok farklı ve yeni şeyler yapmak zorunda ...

İstanbul Times Tv Özel You Tube Kanalımız için son 5 yıldır siyaset ağırlıklı sokak röpotajları yapıyoruz. Bu konuda tecrübesi olan bir kişi olarak kesinlikle söylüyorum ve iddia ediyorum seçimi sosyal medyayı iyi kullan parti kazanacak.

Bir örnek vermek istersem 16 Nisan Referandum öncesi İstanbul'un 39 içesinin 37 sinden yaptığımız "Yarın Referandum Sandığı Önünüze Gelirse Oyunuz Evet'mi olur hayırmı Neden" ? sorumuza cevap veren 5 bine yakan seçmenin görüşü sonucun açık ara fark ile olmayacağı arada 1 veya en fazla 2 puan farkın olacağını hep söylemiştik.

Bizim çekimleri alıp yayınlayan yüzlerce TV,Sosyal medya kanalı bizim muhteşem ve tarafsız bir çalışma yaptığımızı söylerek çalışmalarımızı toplamda 150 milyon kez izlenmesini sağlamıştı.

Aynı dönemde TRT kanalları 20 kişiyse soru sormuş 19'unun EVET dediğini yayınlamıştı. Seçmen buna nasıl baktı bilemem ama kimsenin güdümünde olmayan bizim yaptığımız hiçbir sokak röportajında böyle bir sonuç çıkmamıştı.

Ak Parti genç, zengin ve eğitimli seçmeni anlamak için yeni bir hikaye yazmalı

Eğitim seviyesi düşük ve Ak Parti'den önce Su sorunu,Çöp Sorunu,hizmet eksikliği sorunu gören yaşlı kesim yani 1970'den önce doğanlar bu sorunları kendi hayatlarında yaşadılar.

Ancak Ak Parti kurulurken 3 yaşında olanlar bugün oy kullanıyor. Yaşlı kesim terk-i dünya edip azalırken yeni dünyaya gelenlerin sayısı her seçimde artıyor. İşte bundan dolayı da Ak Parti halen bizden önce şu eksik vardı bu fazla vardı diyerek iktidarda kalacak oyu alamaz.

Peki ne yapacak ? Yeni bir hikaye ve yol haritası yazacak... Halka yalan söylemeyecek...samimi ve içten bir şekilde yaptıklarını veya yapamadıklarının nedenlerini samimi ve içten bir şekilde anlatması zengin,genç ve eğitimli seçmeni de hiyasine ve yol haritasına inandırmak için çaraler araması doğru bir yol olsa gerek.

Ak Parti Genç,Eğitimli ve zengin seçmenden oy almak istiyorsa Yol, Hastane,tünel yaptık diyerek artık bu kesimden oy alamaz.Bu kesim zaten bu yapılanlar hükümetin görevi.

Görevi dışında oy vermemi gerektirecek ne yapmış bana onu söylesin diyen bu kesimin taleplerine cevap verecek yeni arayışlara girilmesi gerekir.

Gençler daha çok özgürlük,daha çok teknoloji daha kolay iş bulmak istiyor

Gençler teknoloji ve dünya gerçeklerini çok iyi biliyorlar. Eski hükümetler devirlerinde halkı tatlı sözlerle aldatmışlarsa bu bizim sorunumuz değil. Anlattığınız bütün eksiklikler gelişmiş ülkelerde 50/60 sene önce hal edilmiş işler oloduğunu söylüyorlar.

Sizden önceki hükümetler yapmamışlarsa ve sizde 1994 yılından beri bunları yaptık diye oy alıp önce yerelde sonrada genelde iktidar olup 23 yıldır ülkeyi yönetmeniz yaptığınız hizmetler ile oldu.

Artık bugün yep yeni şeyler söylemeniz gerekir ki biz size oy verelim diyen bir genç seçmen var.

Ak Parti’nin artık GENÇLER’e veremi gösterip sıtmaya ya razı etme devri geçtiğini anlamalıdır.

Eski kıtlıkları, sıkıntıları ve problemleri yaşayan yaşlı ve orta yaş seçmene anlattığı argümanları gençlere anlatıp onlardan oy isterse bu GERİ tepecek bir istek olacağı daha işin başında belli.

Gençler her şeyden önemlisi ben de varım demek için kendisinin farkında olunmasını istiyor.

Biz seçilme yaşını 18 e düşürdük, biz gençlerden 3/5 tanesini MYK veya diğer organlarımıza aldık bu işi çözdük mantığı yanlış.

Ak Parti kendisini HDP’ye , CHP’ye, MHP veya diğer bir siyasi partiye yakın hisseden genç seçmenin de aklına ve cebine hitap edecek bir hikaye bulmalı aksi halde her seçimde en az 3 milyon yeni genç seçmenin oy kullanmaya başladığını hesaplarsanız zaten belli bir sene sonra Ak Parti’ye oy veren seçmen sayısız azınlık olur.

Eğitimli seçmene 20 sene önceki sorunları yok ettik bize oy verin deme hiç bir şey ifade etmez

Mevcut yasalarımıza göre bile bir çok şey için ON yıllık zaman aşımı söz konusu iken Ak Parti’nin 1994’de yerel yönetim seçimlerinden sonra samimi çalışmalar ile Çöp, hava kirliliği ve akmayan sular başta olmak üzere birçok soruna çareler bulması güzel ve hayırlı hizmetlerdi. Bu halkta bu çalışmaların karşılığını zaten 23 yıldır veriyor.

Ama 7 Haziran 2015 genel seçiminde Ak Parti’yi tek başına iktidar yapmayarak eylem ve söylemlerinde değişikliğe git mesajı verdi.

Özetle eğitimli seçmen Arabesk tarzı siyaset değil dünya gerçeklerine göre bir siyaset ile yönetilmek istiyor.

Ak Parti eğitimli seçmenden de istediği oyu almak için ben yaptım oldu mantığı ile değil ortak akıl ile STK’ların düşüncelerini de alarak katılımcı bir yönetim tarzı benimserse muhtemelen bu kesimden de daha çok oy alabilir.

Ak Parti Zengin kesimden oy almak için de çalışma yapmak zorunda…

Gelişen teknolojiye göre yeni taktik ve stratejik çalışmalar yapmak zorunda olan Ak Parti bu konuda eksik ve hatalarını giderici çalışmalar yapmalı.

Ak Parti 2019 genel seçiminde ilk turda tek başına seçimi alamaz ise 2.turda işi çok daha zor olacağı kesin gibi görünüyor.

Özetle Ak Parti bugünden tezi yok küstürdüğü eksi teşkilat mensuplarını gönlünü kazanıcı çalışmalar yaparak hepsini bir şekilde sistemin içine almalıdır.

Ak Parti demek İstanbul demektir...

Gerek yerelde gerekse de genelde İstanbul'u kazanmadan iktidar olan bir partiyi ben tanımıyorum.

Ak Parti İstanbul ilçe kongreleri gelecek hafta bitecek. İl Başkanı Bayram Şenocak 7/20 çalışma yapmanız gerekir diye teşkilat mensuplarına sesleniyor.

Elbette çok çalışmak önemli ama bir hedefiniz yoksa ve çalışma arkadaşlarınız bu hedefe ulaşmak için aç değillerse değil 20 saat 24 + 24 Saat çalışsanız da bu işten bir şey çıkmaz.

Ak Parti her şeyden önce iyi bir yol haritası ve seçmene neden Ak Partiye oy vermesi gerektiği konusunda iyi bir gerekçe sunması gerekir.

Zeytinburnu İlçe kongresi çok görkemli oldu... 8 Nisan 2018 Pazar günü yapılan kongreye halen görevde olan Enerji ve Tabi kaynaklar bakanı Damat Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politkalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya başta olmak üzere partinin ağır topları Zeytinburnu ilçe kongresine geldi.

Kongre çok Güzel oldu. Selami Delibalta ve çalışma arkadaşları samimi ...Diğer yandan rakipleri CHP'nin muhtemel adayı Dr.Adil Emecan'da bu dönemde eskiden yaptığı hataları yapmamak adına toplumun her kesimi ile istişare ediyor.

Aynı istişareleri CHP ilçe başkanı Metin Doğan'da yapıyor.Bilimsel bir çalışmaya başladıklarını görüyorum. Diğer yandan İyi parti ilçe başkanı Ahmet Çelik ve ekibi bizde varız diyor.

Özetle Zeytinburnu ve İstanbul siyaseti gelecek süreçte çok şeye gebe gibi...

İyi çalışan ve sosyal medyayı iyi kullanan bence bu seçimde gülen taraf olacak demedi demeyin.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner