Dr.Muzaffer Çavuşoğlu 19841989 da kurucu ilçe belediye başkanı olarak ANAP’tan seçilerek elinden geldiğince  ilçeye hizmet etmeye çalıştı. Kendi adıma teşekkür ederim.

1989-1994 dönemi için ise Hasan Yılmaz seçilerek ilçe halkına güzel hizmetler yaptı. 5 senesini ilçe halkına armağan eden Hasan başkana da teşekkür ederim.

1994-1999 döneminde ise Dr.Adil Emecan 3.Dönem Belediye başkanı olarak DSP’den seçildi daha sonra ilçeye hizmet getirmek adına ANAP’a geçti.

1999 dan günümüze 4. Kez Zeytinburnu’na Belediye başkanı seçilen Murat Aydın’ın 4.döneminin bitesine 15 ay kaldı.

Özetle 1984 yılından bu yana ilk 3 belediye başkanı 1 er dönem 5 yıl ilçe halkına hizmet etti.4.5.6 ve 7.dönem belediye başkanı olarak seçilen Murat Aydın’ın Ak Parti’de 3.dönem süresinde de seçildiği için aday olamayacak gibi görünüyor.

Seçime 14 ay var ama adaylar Ak Parti Kongresinden sonra konuşulmaya başlanacak…

30 yıldır bu ilçenin suyunu içen ve ekmeğini yiyen birisi olarak 2008 yılında “Değişim ve Değişim Tarihi İçinde Zeytinburnu”isimli kitabın yazarıyım. 2008 den bu yana Zeytinburnu Times  ve İstanbul Times Gazeteleri başta olmak üzere bu ilçe merkez bir çok gazete, web .tv ve haber portalının imtiyaz sahipliğini yapıyorum. Ayrıca Zeytinburnu’nda bulunan tarihi mekanların yerli  ve yabancı turizme kazandırılması adına da arkadaşlarımla beraber 2 sene önce Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) nu kurdum.  Bundan dolayı da 8.dönem Zeytinburnu ilçe belediye başkanı kim olmalı ile alakalı fikir ve düşüncelerimi yazmanın hakkım olduğunu düşünürüm.

1.Dönem Belediye başkanı 1984-1989 Rumelili Dr.Muzaffer Çavuşoğlu oldu,

2.Dönem Belediye başkanı 1989-1994 Tokatlı   Hasan Yılmaz oldu,(Orta Karadeniz)

3.Dönem Belediye başkanı 1994-1999 Giresun Dr.Adil Emecan oldu,(Karadeniz)

4.Dönem Belediye başkanı 1999-2004 Giresun Murat Aydın  (Karadeniz)

5.Dönem Belediye başkanı 2004-2009 Giresun Murat Aydın  (Karadeniz)

6.Dönem Belediye Başkanı 2009-2014 Giresun Murat Aydın  (Karadeniz)

7.Dönem Belediye Başkanı 2014-2019 Giresun Murat Aydın   (Karadeniz)

Düşünce olarak kuru kuru bir hemşehricilik anlayışına karşıyım.  Ama siyasette demografik yapıya , seçmen yoğunluğuna dikkat edilerek aday belirlenmesinin de adil  ve doğru bir yaklaşım olduğu ile alakalı uzmanlar görüş beyan ediyor.

Yeni dönemde seçilecek belediye başkanı nasıl olmalı sorusuna ise şu cevabı vermek  isterim:

-Ümmet anlayışını benimsemeli

-1992 Körfez harbinden sonra yaşanan iç göç ile değişen seçmen profiline  

  uygun olarak Kürtçülük yapmayan herkesi kucaklayan ve ümmet anlayışını  

  esas alan birisi olmalı (Tercihen Kürtçe bilen birisi olursa iyi olur)

-ilçenin tarihi yapılarını ,Deri ve Tekstil’i ön plana çıkaracak projeler  

  geliştirmeli

-Seçmen arasında ayrımcılık yapmamalı…

-Muhtarlara çok önem vermeli..

-Ben yaptım oldu mantığından ziyade istişare kültürüne önem vermeli …

-Medeniyetimize uygun olmayan yüksek binalara İMAR verilmemeli…

-Her yıl mahallerde geniş katılımlı mahalle danışma meclislerine ağırlık   

  vermeli halk duygu ve düşüncelerini rahat bir şekilde başkana ve ilçe mülki

  idare amirlerine duyurmalı

-Yasalar gereği her ne kadar meclis kararları çoğunlukla alınıyorsa da

  muhalefet meclis üyelerinin de görüşlerinden yararlanmayı becerecek

  birisinin başkan olması gerekir…

-Meclis üyelerinin tamamı hizmet ettikleri ilçede ikamet etmeleri gerekir…

-Karadeniz Bölgemiz çok önemli ama Zeytinburnu’nun 35 yıllık belediyecilik     

  sürecinde 30 yılını Karadenizli başkanlar tarafından yönetilmesi güzel lakin 

  burada sadece Karadenizliler yaşamıyor. Bir de Doğu Anadolu veya

  Güneydoğu Anadolulu başkan olsa ne olur ?

Bazı okurlarım bu kadar özelliği taşıyan aday nerede diyebilirler. Herkes çevresine bakarsa çok sayıda bu şartlara sahip olan aday bulabilir. Zeytinburnu 400 bin nüfusa dayanan bir ilçe. Evet toprak alanı büyük değil ancak ekonomik olarak bir çok değeri bünyesinde barındırması bakımından önemli bir yerleşim yeri.

Şimdiden Ak Parti’den ,CHP’den, MHP ‘den, Saadet Partisinden, İyi Partiden ve diğerlerinden aday olacak olanlar seçmene projelerini ve düşüncelerini anlatsınlar.

Son 3 ayda belirlenen adaylarda bazı sorun ve sıkıntılar olabilir. Bu ilçenin  Değişim ve Gelişim Sürecini bizzat yaşayan birisi olarak ilçemde belediye başkanı olacak olan kişinin bir çok özelliği aynı anda taşıması gerektiğine inanıyorum.

Bu satırların yazarı olarak da ilçemizde bu özelliklere sahip çok sayıda aday olduğunu ben biliyorum.

Özellikle Ak Parti ‘de belediye başkanı olacak olan adayın ince elenip sık dokunacağı bir süreci kongrelerden hemen sonra  başlatması  doğru olur.

Başkan adayları kısa, orta ve uzun vadede başkan seçilmeleri halinde ne tür çalışmalar yapacakları ile alakalı yol haritalarını ilçe halkına sunmaları gerekir.

Beni genel başkan seçti nasılsa partime de yeteri kadar oy geliyor. Benim halk odaklı çalışma yapmama gerek yok mantığı güden adaylara seçmen oy verirse günahı nabalı onların boynuna olacaktır.

Yıllar önce duayen bir belediye başkanı ile yaptığı görüşme de bana çok çalışan ve proje üreten bir başkan için 1 dönem az ama 2 dönemden sonrada fazla demişti.

Neden başkanım deyince de şu açıklamayı yapmıştı. Bir başkan hele hele İstanbul ilçeleri gibi bütçeleri yüksek olan belediye başkanları 10 sene içinde planlarını projelerini hayata geçiremiyorsa onları yeniden 3.dönemde belediye başkanı yapmanın bir anlamı yok demişti.


Sevgili okurlar,

Artık eskisi gibi ne iş olsa yaparım abi devri bitti. Artık köyler, beldeler, ilçeler ve iller belli bir veya bir kaç konu ile ön plana çıkıp bu alanda en iyisi olmak adına çalışmaları gerektiği akıl sahibi herkesin kabul edeceği bir durumdur.

Zeytinburnu kitabını yazarken elde ettiğim bilgiler dahilinde şunu net bir şekilde diyebilirim ki bu ilçe 3 konu ile dünyada söz sahibi olabilir.

1.Sur içi İstanbul'u olan Fatih'i saymazsak Üsküdar ve Beyoğlu'ndan sonra en çok tarihi mekanın olduğu ilçe Zeytinburnu olduğu söyleniyor.

Burada bulunan tarihi mekanlarımızı yerli ve yabancı turizme kazandırmak için ciddi bir planlama ve tanıtım faaliyeti başlatılması gerekir...

Deri ve Tekstil için önemli bir ilçe olan Zeytinburnu yılın 365 günü açık olacak olan Deri ve Tekstil merkezi türünden yerli ve yabancı alıcıları bilgi sahibi yapacak ve modayı takip edecek merkez uzman kişiler isdihdam edip ilçeye döviz girdisi sağlamak adına çalışmalar yapmak gerekir.

Bu konuda arşivim ilçemizin hizmetine sunabilirim. Devir ne iş olsa yaparım abi devri değil. Yüksek modayı takip ederek ilçeyi cazibe merkezi haline getirmek lazım

Denize sahili olan ama ilçe halkının denizden faydalanmadığı tek ilçe olarak tarihe geçebiliriz Zeytinburnu olarak.

Yapacağımız tek şey kafası çalışan ve proje üreten 10 tane gerçek danışmanı vazifelendirip Zeytinburnu’ nu 2019-2023 de yani CUMHURİYETİMİZİN 100.yılında İstanbul'un kentsel dönüşümünü tamamlayan, Deri ve Tekstil Modasına yön veren, Tarihi mekanlarını yerli ve yabancı 5 milyon kişinin ziyaret ettiği, sahili halka açılmış bir ilçe mümkün.

Bunun anahtarı bu ilçe halkının elinde.  İlçelerin, illerin yönetimlerine talip olanlar iddia ve proje sahibi olmaları gerekir.

Şans tanınması halinde Zeytinburnu ilçesinde her alanda bir değişim ve dönüşüm şart...

Gelecek süreçte Zeytinburnu bunu hak ediyor benden demesi...


İstanbul Times / Hüseyin Çetiner (30 Aralık 2017)