Kaymakam, Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü Halkın Sorularına Cevap Verdi

Toplantıya Zeytinburnu ilçesinde bulunan kamu kuruluşlarının idarecileri başta olmak üzere çok sayıda vatandaş  katılarak ilçenin sorunları hakkında ilk ağızdan sorunlarını yetkililere iletme şansı buldu. İlçe Emniyet Müdürü Erdem Torlak  bir çok konuda detaylı olarak katılımcılara bilgiler sundu. İstanbul’un 39 ilçesi içinde Zeytinburnu’nun asayiş yönünde 20 sırada olduğunu ifade etti.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Gazetemizin imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner’in Trafik çekicileri daha çok yolları ve trafiği aksatan araçları değil kolay yerdeki araçları çekiyorlar. Bu araçları hangi yasaya göre çektiklerini merak ediyorum. Zaten İstanbul Trafik Vakfının kuruluş senedinde  araç çekme gibi bir madde de yoktur. Bu işte ciddi bir kavram kargaşası vardır. Bakınız Kazlıçeşme mezarlığının yanına araçlarını park edip mezarlarında dua eden vatandaşların araçları hemen 10 metre ilerdeki yediemin otoparkına çekmek ve karşılığında 100 TL çekme bedeli 12 TL Otopark bedeli almak kamu hizmeti değildir. Bu yanlışlığa bir çözüm bulunmasını idarecilerimizden dilerim dedi.

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın’da Trafik çekiçlerinin  daha çok kolay yerde park ede araçları aldıklarını söyleyerek Çetiner’in tezine katı sunmuş oldu. Murat Aydın bir vatandaşın Suriyelilerden dolayı akşamları  58.Bulvar caddesinde yürüyemiyoruz şikayetinden sonra Suriyeliler ülkemize yük değil. Ancak 400/500 TL ye kiraya verilebilecek bodurum yerlerimizi 1.500 TL ye Suriyelilere kiraya verince bir şey demiyoruz ama ülkelerinde savaş olduğu için mecburiyetten bize sığınan bu insanları öcü gibi görmek doğru değil dedi.

İlçe Emniyet müdürü de kayıtlarında bulunan 6.500 suç dosyasında sadece 98’,nin Suriyelilere ait olduğunu ifade ederek  Murat Aydın’ın  Suriyeliler biz yük değil bir şanstır  görüşüne destek vermiş oldu.

İlçe kaymakamı Ali Taşkın Balaban ‘da uyuşturucu konusunda sorulan sorulara cevap verirken yetkili merciler olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek kanunlar işliyor ama süreç  geç olduğu için halkımız sanki hiçbir şey yapılmıyor sanıyor. Oysa sokaklarda  görülen bir çok satıcı hakkında açılan bir çok dava aldığı cezaların 19 yıl 23 yıl olduğunu  Sosyal Yardımlaşma Vakfında yardım almaya gelen eşlerinin beyanlarında biliyoruz dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim