Çevre Haftası nedeniyle Zeytinburnu Belediyesi tarafından doğayı korumak ve vatandaşlarda çevre bilinci oluşturmak için etkinlikler düzenlendi. Zeytinburnu Belediyesi ve Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGÇEV) tarafından düzenlenen etkinlikte çocuklar için özel stantlar kuruldu. 58’inci Bulvar Caddesi’nin trafiğe kapalı bölümünde yapılan etkinlikte minikler hem eğlendi hem de çevre bilinci edindi. Yaklaşık 50 çocuğun katıldığı programda caddeye kurulan stantlarda rüzgârgülleri, geri dönüşüm malzemeleri, boyama kalemleri ve boya kitapları dağıtıldı. Çocuklar dağıtılan malzemelerle resimler ve maketler yaptılar. Ayrıca Zeytinburnulu vatandaşlara da katlanabilir bez çantalar, tohumlu kalem ve yağdanlık şişeler verildi. Etkinliğe Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da katıldı. Başkan Arısoy vatandaşlara kendi elleriyle bez çanta, yağdanlık şişe ve tohumlu kalem verdi. Arısoy, daha sonra çocuklarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

''Sıfır Atık'' Projesi 

Zeytinburnu’nda daha temiz bir çevre için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı Aydan Kırmanoğlu, “Zeytinburnu Belediyesi olarak, çevre sorunlarına ve geri dönüşüme dikkat çekmek, daha temiz daha sağlıklı bir çevre oluşturmak amacıyla Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu sene de sıfır atık projesinin açılışını gerçekleştirdik. Doğal kaynakların verimli kullanılması, israfın önlenmesi ve daha temiz bir çevre oluşturmak amacıyla çocuklarımızla burada eğitici aktiviteler yapıyoruz. Belediye Başkanımız Ömer Arısoy’un özellikle çocuklarımıza, çevre bilincinin aşılanması konusunda gösterdiği hassasiyet sebebiyle, çocuklara özel kurulan stantlarda çevre temalı boyama çalışmaları ve atık malzemelerden maket çalışmaları yaptırıyoruz. Vatandaşlarımıza da bez çanta, cam şişe ve tohumlu kalem hediye ediyoruz." dedi.

Çevreyi Koruma Bilinci Kazandılar 

Çevreyi kirleten malzemelerin geri dönüşüm kutularına atılması gerektiğini belirten ilkokul öğrencisi Ramazan Taşkıran, “Burada balonlar dağıttılar. Onları aldık. Sonra bize kartonlar verdiler. Onlardan aslanlar, yılanlar yaptık. Kitaplar dağıttılar. Çevremizi korumak için cam, plastik, kâğıt ve metal atıkları geri dönüşüm kutularına atacağız. Atıklar buradan geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Geri dönüşüm tesislerinde de onları tekrar günlük hayatımızda kullanıma kazandırıyorlar. Kâğıtlarımızı geri dönüşüm kutularına atarsak ağaçlarımız kesilmekten kurtulur. Yağlarımızı  ve plastik atıklarımızı da geri dönüşüm kutularına atalım. Yoksa denizlerimiz kirlenecek ve canlılar ölecek.” diye konuştu.

İlkokul öğrencisi Berfin Gülyaman ise; “Buradaki çevre etkinliğinde çevreyi korumamız gerektiğini ve çöpleri geri dönüşüm kutularına atarak çevreyi kirletmemeyi öğrendik. Cam, kâğıt, plastik geri dönüşüm ve pil geri dönüşüm kutuları var. Atıklarımı farklı kutulara atarak ayrıştırabiliyoruz. Burada bazı arkadaşlarımız arı yaptı. Ben kalem kutusu yapmaya çalıştım. Bunları yapmak için rulo, süs ve boya kullandık.” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim