Zeytinburnu’nda hayat var diyen Belediye Başkanına Muhalefete den CHP’, liler hayat yok ölüm var iddiasında

İlk olarak CHP’li meclis üyesi İlkay Biber kısa bir süre önce hayatını kaybeden eski başkan yardımcısı Av.Fahri Biçer, Genç yaşında hakkın rahmetine kavuşan Tolunay Mustafa Ergül’e Allah’tan rahmet diledi.

Sağlık sorunları olan Ak Parti Meclis üyeleri Cahit Bayram ve Kadir Erbasan’a da Allah’tan sağlık diledi.


İstanbul Times Haber Merkezi / Erhan Şahin 


CHP’li Meclis üyesi Esin Hacıalioğlu Zeytinburnu iyi idare edilmiyor. Ölen öldüğü ile kalıyor yaralanan da yaralandığı ile dedi. Halkın haklarını hep beraber koruyalım diyen  Hacıalioğlu biz sadece eleştirmiyoruz öneri de yapıyoruz. Yıkılan Kuran sitesi ve çevresinde yerleri bina bazında değil. Ada basında güzel bir uygulama yapalım herkes örnek olsun dedi.

CHP Grup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar yapamıyorsanız bırakın biz daha iyisini yaparız dedi

Teknik Başkan yardımcısı Mehmet Zafer Alsaç yıkılan Kuran sitesi bizden önce iş başında olan CHP’li başkanlar döneminde imar ve iskan almış bir bina. Bu bina da bir çok usulsüzlük söz konusu. Nerede ise projede olanın iki misli  inşaat yapılmış. Kimse bizi suçlamasın diyerek sert tepki gösterdi. Bunun üzerine CHP’li Üsküdar, İstanbul’da 1994 den beri tam 23 yıldır, Zeytinburnu’da ise  1999 dan beri yani 18 yıldır siz yönetiyorsunuz. Belediye, bütçe  mimar ve mühendisler emrinizde varsa sorun ve problem gereğini yapacaksınız. Yapmanız gereken yıkımı yapmayarak 2 canın ölümüne ve 17 insanımızın yaralanmasına neden oldunuz. Suçu başkasında aramayın dedi.

Diğer bir CHP meclis üyesi olan Düzgün Kaya ise Osman Gazi köprüsünde kablo koptu diye Japon mühendis işini layıkı ile yapamadığını düşündüğü için intihar etti. Biz sizden intihar etmenizi istemiyoruz ama istifa edip etmeyeceğinizi sormak isterim dedi. M.Zafer Alsaç işini layıkı ile yaptığını ifade ederek 18 yıldır kendi dönemlerinde tek kaçak binanın yapılmasına müsaade etmediğini ifade ederek istifasını gerektirecek bir durumun olmadığını söyledi.

Bunun üzerine CHP Grup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar devreye girerek hayat var dediğiniz Zeytinburnu’nda ölüm var. Bakınız Davutpaşa Patlamasında 23 yurttaş,Merkezfendi süs havuzunda 1 çocuk , Mithatpaşa patlaması, Çırpıcı bina çökmesi ,Kuram sitesi başta olmak üzere çok sayıda insanımız hayatı kaybetti. Hayat bostal halini akıllı ev yapanlara var. Garip halka ise ölüm. İlçeyi  iyi yönetmiyorsunuz bırakın biz yönetelim çıkışında bulundu.

Belediye başkan yardımcısı Gökhan Kasap, Hasan Hüseyin Üsküdar öyle bir açıklama yaptı ki gülmemek için kendimi zor tutuyorum. Murat Başkanımız 1999 dan bu yana 4 sefer halkın karşısına çıkmış ve oy istemiş. Halkımızda her seçimde bizi iktidar CHP’yi muhalefet yapmış Hüseyin bey çıkmış bırakın gidin biz daha iyi yönetelim diyor. Biz zaten her beş senede bir dönemimizi tamamlayıp yeniden halkın karşısına çıkıyoruz.

Sayın Üsküdar bize bırakın gidin diyeceğine seçmeni bizden daha iyi ilçeyi yöneteceğine ikna edip başkanlığı alıp yönetsinler. Öyle konuşmuş olmak için yapamıyorsanız bırakın diyerek bir yere varılmaz. Bizim yapıp yapamadığımıza bize oy veren halk karar verecek. CHP Meclis üyesi değil diyerek tepkisini ortaya koydu.  Bu konuşma üzerine Ak Parti Meclis üyeleri alkışları ile Gökhan Kasap’a destek verdiler.

Ak Parti Grup başkan vekili Mehmet Altuntaş’ta söz alarak amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemekse eleştirimiz ile beraber çözümümüzü de sunalım. Burada birbirimiz rencide etmeye çalışmaktan ziyade halkın sorunlarına çözüm bulmamız gereken bir makamdayız diyerek herkes üzerine düşeni yapsın dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim