Uluocak: Eğer Suriye başta olmak üzere aşırı göç ile demografik yapısı değişen Zeytinburnu’nda yaşayacaksa mutlaka göç ile gelenler ile aramızda entegrasyon sağlanmalıdır

Mimar Süleyman Uluocak iftar açılıp yemek duası yapıldıktan sonra kürsüye çıkarak Zeytinburnu’nun geçmiş ve geleceği için önemli konulara değindi.

İstanbul Times Haber Merkezi /  Hüeyin Çetiner  

İşte Uluocak’ın konuşmasının satır başları “Bugün burada Zeytinburnu’nun değişim ve gelişim sürecine tanıklık eden çok sayıda değişik meslek erbabına sahip arkadaşımız dostumuz başka iftar davetleri olduğu halde platform olarak vermiş olduğumuz iftar’a katılmayı tercih ettikleri için hepsine teşekkür ederim “dedi. Uluocak konuşmasına şu şekilde devam etti “Bu platform çatısı altında amacımız yaşadığımız ilçede yapılan veya yapılacak olan kentsel dönüşümün insan adaklı yaparak bu ilçenin cefasını çekenlerin safasında da pay alması gerekir. Yapacağımız çalışmalar ile gücümüz oranında elimizden geleni yapmamız gerekir.

Mesela Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner ve arkadaşlarının kurduğu Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) tarihi mekanlarımızın yerli ve yabancı turizme kazandırılması için yaptıkları çalışmaları yakından takip ediyorum. Başarılı çalışmalar yapıyorlar. Kendilerini kutluyorum dedi.

Uluocak daha sonra iftara katılan “ Beştelsiz Mahalle muhtarı Adem Yavuz’a söz verdi .Adem yavuz kendi Mahallesi içinde bulunan askeri lojmanlarının 120 dönümlük arazisine ne yapılacağını net olarak bilmediklerini ancak Ali Ağaoğlu’nun inşaat yapılacak kısım ile ilgilendiğini basından duyduğunu ifade ederek daha net bilgilere ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Daha sonra 3.dönem (1984-1989) Zeytinburnu belediye başkanı Dr.Adil Emecan ‘da Zeytinburnu’na hizmet eden ama bugün ebediyete göçen meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçenin gelişmesine hizmet eden meftalar için dua edilmesini istedi.

1984-1989 döneminde meclis üyesi olan Mimar Saffet Darcan ise kendi dönemlerinde ilçe içlerinde ki planların yapıldığını ama Sirkeci Ataköy arası sahilin planlarının o zaman yapılamadığını şu an ise çok kötü bir şekilde imara açıldığını eleştirdi.

Daha Önce Zeytinburnu’nda siyaset yapan Zülfükar Aktaş’ta yaptığı konuşma da seçmen partilerin genel başkanına oy veriyor. Şu an siyasi otorite her yere kendi propagandasını yapan adamlarını yerleştirmiş. Eskiden profesörler yaşlı olurdu şu an bakıyorsunuz henüz bıyığı terlememiş profesörler var. Ayrıca televizyon kanallarından hükümeti savunan silahşörler var iken siz ne yaparsanız yapın onlar bildiklerini okuyacak. Ama bunları söylüyorum diye de mücadelenizden vaz geçmeyin dedi.

Hasan Ali Hayırlıoğlu, Mehmet Alpay, Kadem Emanet ve Ahmet Özdemir’de Zeytinburnu ile alakalı duygu ve düşüncelerini katılımcılar ile paylaştı.

İftar programı sık sık platform olarak toplanalım talepleri ile dağıldı.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim