Zeytinburnu Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalde böreğin tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Festival kapsamında vatandaşa dağıtılmak için hazırlanan böreğin tadına ilk olarak Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın baktı. Başkan Aydın daha sonra kuyrukta bekleyen vatandaşlara börek ikramında bulundu. Ardından meydanda yayın yapan yerel radyolar tarafından Rumeli şarkıları seslendirildi.

İstanbul Times Haber Merkezi

"RUMELİ YEMEĞİ DENİLİNCE EN FAZLA DİKKAT ÇEKEN RUMELİ BÖREĞİDİR"

Radyo Festivali kapsamında yöresel tatlar arasında öncü olan lezzetleri vatandaşlara ikram ettiklerini ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Zeytinburnu'muz demokratik yapısı oldukça zengin bir ilçe. Rumeli’den gelip buraya yerleşen birçok hemşehrimiz var. Tabi onlar beraberinde Rumeli’nin tatlarını da getirmişler. Rumeli yemeği denilince en fazla dikkat çeken Rumeli Böreğidir. Bugün biz Zeytinburnu'muza, meydanda Rumeli Böreği’ni ikram ediyoruz. Yarın da Türkistan Pilavını ikram edeceğiz. Geçen hafta Karadeniz'in en önemli lezzetlerinden olan hamsi ikramımız olmuştu. Arkasından Doğu ve Güneydoğuyu temsilen çiğ köfte ikramımız da oldu. Radyo Festivali kapsamında yöresel tatlarımızda öncü olan lezzetleri de Zeytinburnu'nda hemşehrilerimize tattırıyoruz." şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR BÖREĞİN TADINA BAKTI

Festivalde böreklerin tadına bakan vatandaşlar da yapılan börekleri beğendiklerini söyledi. Vatandaşlardan Raife Göçmez daha önceden Rumeli Böreği yediğini ancak meydanda yapılan böreğin de farklı bir lezzeti olduğunu belirtti. Böreğin tadına bakan vatandaşlardan biri olan Bilal Engin ise, "Daha önce de Boşnak böreği yemiştim. Tadı harika. Boşnak böreği yemeyenler festival sayesinde yemiş oldu" dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim