Zeytinburnu  Belediyesinin tedbiri yüzlerce kişinin hayatını kurtardı

56 dairenin olduğu bina çürük olduğu gerekçesi ile Zeytinburnu Belediyesi tarafından büyük sıkıntılar yaşanarak tahliye edilmiş ve mühürlenmişti. Ancak binayı yıkıp yenisini yapmak isteyen hak sahiplerine eski imar gibi yüksek imar verilmediği için bina yıkılıp yenisi yapılamadığıdan dolayı  belediyeyi suçlayanlarda var.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Gazetemizin haber merkezine çok yakın olan bina Beştelsiz Mahallesi Rauf Denktaş Caddesinin Mevlana caddesi ile berleştiği yerin son binası idi. Kuran petrol'ün yanında olan sitenin ismi de Kuran Sitesiydi.

Peki Bina neden yıkılıp yapılmadı ?

Eski bir hak sahibi şunu söyledi "bu site yapılırken imarı yüksek vermişler. Ama binamız çürük çıkınca belediye boşaltmamızistedi. Biz de can güvenliğimiz için boşalttık. Ama yeniden aynı imar verilmediği için bir türlü çürük binayı yıkıp yerine yenisini yapamadık. İşte yapamadığımız bina bugün yıkıldı" dedi.

Burada kusurlu olan eski belediye yönetimimi yenisimi ben bilemem diyen hak sahibi çözüm üretilemediği zaman Zeytinburnu'nda bu tür çok olay olur dedi.

Eskiden neden yüksek,imar verildi de çürük binayı yıkıp yapacağımız zaman neden verilmediğini de çözebilmiş değilim diyen başka bir hak sahibi örnek vermek gerekirse yıkılan binada 56 daire vardı. Belediye daha az dairelik izin verdiği zaman hak sahipleri nasıl anlaşacak"dedi.

İlk belirlemelere göre 3 ölü 17 yaralı var 

Zeytinburnu'nda yıkılmak üzere olan çok sayıda bina olduğu biliniyor. İnsanlar artık tabutluk tabir edilen evlerde yaşamak yerine fedakarlık yaparak eski binalarını bir an önce yenilemeleri gerekir. Hayatını kaybedenlerin vebalini kim ödeyecek ? Burada yaşam olsaydı hem evlerde yaşayan yüzlerce kişi hem de binanın altında bulunan markette alış verişr yapanlar dahil olmak üzere ölü ve yaralı sayısı daha da çok olurdu.

Bina benzinlik veya yol tarafına değil sanki kontrollü bir şekilde aşağı doğru yıkılmış bir havası var. Bu da ölü sayısının daha az olmasını sağlaması bakımından büyük bir şans olarak göülmelidir.

Herkes sağlıklı bir muhasebe yapmak zorunda

İmarı veren Belediye eskiden 56 dairelik izin vermişse yıkılıp yapılmak istendiği zaman da en az bu kadar dairelik yapıya izin vermeli ki dönüşüm olabilsin. Hatta müteahhite kalacak daire olmazsa dönüşüm yine zor olur. Demek ki  eski belediye yönetimi bol keseden imar vermiş ve Kuran Sitesini yapanlar bir şekilde kayırılmış. İşte ilmi esaslar değil de ahbap çavuş ilişkisi ile işler yapıldığı zaman er yada  geç sorunlar bu şekilde karşımıza çıkıyıor.

Bina Baştan sakat bir şekilde yapılmıştı

İstanbul Times Gazetes olarak bundan 5 yıl önce bina ile benzinlik arasındaki mesafenin çok yakın olduğunu iddia ederek bunun yanlış bir imar olduğunu iddia ederek haber yapmıştık. Yine ucuz antlatılmış bir çökme ile karşı karşıyayız.  

Eğer Binanın Yapılmasında Usülsüzlük Var İse Yapan Ve Yaptıranlar Mutlaka Yargılanmalıdır 

Bu binanın yapılmasında kusur var ise izin verenler ve yapanlar mutlaka yargılanmalıldır. Hiç bir kimsnein yaptığı yanına kar kalmamalıdır.

Hayatını kaybedenler ve yaralananların hesabı mutlaka verilmelidir. Kim hatalı ise en sert şekilde hak ettiği cezaya çaptırılmalıdır.

Hiç kimse ölenlerin yakınlarına takdir-ilahi demesin. Arkası olan müteahhitlere gök Allah'ın yer sizin yapabildiğiniz kadar yapın tarzında yaklaşım artık son bulsun.

Uygunsuz yapılan binaları eleştirdik diye hakkımızda onlarca dava açıldı Adliyeler ikinci adresimiz oldu artık

Ulusal medya İnşaat firmalarından reklam aldığı için yolun ortasına veya denizin dibine inşaat yapılsa bile eleştirmediğine defalarca şahit olduk. Biz de halkın yaşam haklarına tecavüz edilerek bilerce yıldır imar verilmeyen yerlere imar verenler ve inşaat yapanlara yönelik eleşetirel haberler yaptık diye hayatımızda gitmedğimiz İzmir Dikili' de bile hakkımzıda davalar açıldı.

Şu an uygunsuz şekilde yapılan binalar ile alakalı haber yaptık diye onlarca dava ile karşı karşıyayız.

Biz yazmaya devam edeceğiz ama onlarda duraksamadan kibir kulesi tarzında inşaatlar yapaya devam ediyorlar.

Bizim arşivlerimiz bu haberlerle dolu vakti zamanı gelince karşılarına çıkaracağız.  

Konu İle Alakalı Yetkililedren Açıklama Bekliyoruz...


Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)





 






Zeytinburnu'nda çarpık şehirleşmenin her türlüsü mevcut 




Detaylar geliyor 

Editör: TE Bilisim