Tarihi mekanlarımız ve ebedi şahsiyetlerimiz hak ettiği değeri bulmalı

Çetiner şunları söyledi “Zeytinburnu ilçesinde bulunan Tarihi mekanlarımızı ve önemli ebedi şahsiyetlerimizi ne yazık ki bugüne kadar yerli ve yabancı turistlere tanıtamamıştık.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

Ben ve arkadaşlarım yıllardır bu hayal ile yatıp kalktık. Şu an Geleceğim Zeytinburnu Platformu olarak 13 kişilik yönetim kurulu ve 99 kişiden oluşan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyelerimizin gayretleri ile ilçemize değer katacak çalışmalar yapıyoruz.

Ülkemizin şu an en büyük sorunu hiç şüphe yok ki işsizliktir. Bu soruna çözüm bulmak için ilçeler ve iller artık iyi oldukları konular ile ön plana çıkmalıdır. Zeytinburnu ilçesi de hiç şüphe yok ki tarihi mekan,önemli ebedi şahsiyet,deri ve tektil sektörü ile ön plana çıkmalıdır. Biz de çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz” dedi.

Platformumuz geçici heveslerle kurulmadı

Hüseyin Çetiner sözlerini şu şekilde sürdürdü “2016 Yılında arkadaşlarım ile beraber kurduğum Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) kişisel hesaplar için kurulan bir oluşum değil.

Bu oluşumun amacı Fatih,Beyoğlu ve Üsküdar'dan sonra en çok tarihi eserin ve merhum önemli şahsiyetin gömülü olduğu Zeytinburnu ilçesi Eyüpsultan ile beraber tarihi eser zenginliği bakımından İstanbul'un 39 ilçesi içinde 4.ve 5.Sırada yer alıyor.

Zeytinburnu ilçemiz bugüne kadar tarihi mekanlarını ve ebedi şahsiyetlerini yerli ve yabancı Turistlere tanıtamamıştı.

Kaymakamlığımız ve Belediyemiz ile beraber el ele verirsek 5 BİN Kişiye İŞ, 20 Bin Kişiye AŞ vermek mümkün.

31 Mart ve 23 haziran seçimlerinden dolayı Geleceğim Zeytinburnu Platformu olarak toplanamamıştık.

19 Temmuz 2019 Saat 17.00 da İstanbul Times Gazetemizin ofisinde tatilde olmayan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ile beraber bir araya gelerek EYLÜL 2019'dan sonra yapacağımız SEMİNER,TANITIM ve ilçe Gezileri için fikir alış verişi yaptık.

Toplantımıza Katılım sağlayan :

Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Nurşen Örnek'e
Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Kadir Şengül'e
Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Nadiye Polat'a
Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Osman Kumandan'a
Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Muzaffer Demir 'e
Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Çağla Pekgüleç'e
GZP YİK Başkanı Sayın Sevim Akbay'a
GZP YİK Başkan Yardımcısı Sayın Onur Dolar'a

Katılım ve beyan ettikleri fikirleri için kendilerine teşekkür ederim.

Şağ kalır yaşarsak İnşallah Eylül'ün 2.Haftasından sonra seminerlerimiz tam hız devam edecektir diyen Hüseyin Çetiner çalışmalarımızı Vakıf ve Dernekler,Siyasi Partiler ,Okullar ,Muhtarlıklar ve bizi davet eden her oluşum'da Zeytinburnu tarihi mekanlarını ve önemli ebedi şahsiyetleri anlatacağız dedi”.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim