Zeytinburnu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bu yıl 7.si düzenlenen ve okulun öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden lezzetli yemeklerin sunulduğu yarışma gerçekleştirildi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Yusuf Karakaş

Etkinliğe Şehit Cihan Karagözlü Ortaokulu Müdürü Harun Can, Sümer İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Oktay Ersel ile çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı. Etkinlik ile ilgili gazetemize konuşan okul Müdürü Ömer Yüksel, öğrencilerin motivasyonunu, bilgisini artırabilmek için yaptıklarını ve bu sayede öğrencilerin kendilerine olan güvenini artırdıklarını söyledi. Yiyecek ve içecek alanında eğitim gören öğrencilerin bu çalışmalara katıldığını ifade eden Yüksel, ‘’Öğrencilerimiz mezun olduklarında çeşitli firmalarda ya da otellerde aşçı yardımcısı, aşçı yamağı daha sonra da aşçı olarak görev alabiliyorlar. Öğrencilerin katılımı son derece yoğun, alanında olan tüm öğrencilerimiz katılıyor. Bu konuda çok istekli, şevkli olduklarını görüyoruz. Buna çalışmalarında da şahit oluyoruz, ailelerde bu durumdan memnunlar. Biz bu noktada bayrağı devraldık ve devam etmeyi planlıyoruz’’ dedi.

Daha önce mezun olup şuan büyük otellerde aşçı veya baş aşçı olarak çalışan bir çok mezunlarının olduğunu belirten Ömer Yüksel, yarışmalara zaman zaman bu mezunlarında katıldığını ve onlarında bu süreçlerden geçtiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

1.Olan öğrenci: Berk TATAR (Brokoli portakal soslu somon sunumu)

2.Olan öğrenci: Bahar ATEŞ (Orman meyveli çizgez sunumu)

3.Olan öğrenci: İsmail DEMİR (Bonfile sunumu) ile ödüle layık görüldü.

Ödül töreninin ardından fotoğraf çekildi ve ardından öğrencilerin hazırladığı yemekler gelen misafirlere ikram edildi.

Editör: TE Bilisim