İktidar Grubu Adına İlçe ve İBB Meclis Üyesi Fatma Balcı konuşma yaptı

Ak Parti grubu adına ilçe ve İBB meclis üyesi Fatma Balcı Belediye başkanı ve yönetimi tarafından bir sene içinde ilçeye yapılan hizmetleri anlattı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Erhan Şahin

CHP Meclis üyesi ise Zeytinburnu Belediyesinin güzel idare edilmediğini iddia ederek cenaze nakil aracımız yok.

Kreş ve anaokulu fakiriyiz. Kuran sitesinin çökmesinde mesuliyet belediye de ama hiçbir bedel ödemediler. Sahil bandı halka kapalı bu nasıl yönetimdir anlamak mümkün değil dedi.

Ak Parti Meclis üyesi Cüneyt Tezcan kendi adına söz alarak Belediye başkanımız ve yönetimi ilçemizin gelişimi ve değişimi için yaptıkları çalışmaları takdir ediyoruz dedi.

CHP Meclis üyesi Mimar Esin Hacıalioğlu, Maltepe Mahallesinde ve Sahilde yapılan binaların izinleri bakanlıktan özel oluyor. 2016 performans kriterlerine baktığımız zaman en düşük notu İmar ve Şehircilik müdürlüğümüz almış. İlçede yapılan projeler sanki tek mimarlık ofisinden çıkmış kişiliksiz ve niteliksiz bir çok bina ilçenin berbat olmasını sağladı. Yarışmalarla ve üstünde iyi çalışılmış projelerle üretilen çalışmalar sonucu kültürümüze ve mimari geçmişimize uygun binalar yapılmalı dedi.

CHP Grup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar ise 311 sayfadan oluşan 2016 yılı bütçe performans kitabı başta sona hatalarla dolu. Galiba matbaacı çırağı hazırlamış demekten kendimizi alamıyoruz. Bakınız AKP meclis üyesi Havanur Yurtseven arkadaşımız CHP meclis üyesi olarak gösterilmiş. Bunlar hiç mi kontrol edilmiyor diyerek tepki gösterdi. Üsküdar,2016 yılı bütçesini kopyala yapıştır yöntemi ile abartarak 311 sayfa yapılması israftır.

Anket yaptık memnuniyet oranı % 82 denilmesi koskocaman bir yalandır. Bu anket savaştan kaçan Suriyeliler, Afganlar ve diğer göçmenler arasında yapılırsa değil % 82 % 100 de olur. Ama bu ilçe bağ bahçelik ve gece kondu işken burada yaşayanalar arasında yapılsa değil % 82 yüzde 18 bile çıkmaz diyerek tepki gösterdi. Hasan Hüseyin Üsküdar Zeytinburnu’nun nüfusu sürekli artıyor ama seçmen hep aynı bu da kontrolsüz göç’ün fazla olduğunu gösteriyor dedi. Okulların fiziki durumu eve eğitim kalitesi eksik olduğundan bir çok veli evladını Bakırköy ve diğer yakın ilçelere göndermek zorunda kalıyor. Zeytinburnu’nun 3 büyük sorunu var.1.si Trafik, 2.si göçmenler ,3.sü ise kentsel dönüşüm konusunda yavaş çalışılması. Kaldırımlar market ve mobilyacılar tarafından işgal edilmiş yayalar geçemiyor. Halk bize lüks TOKİ ve EMLAK konut’un sahillerimizi lüks projelere sattığını iddia ediyorlar dedi. Kitapçıkta özel kalem müdürlüğü 500 kişiye hediye verildi diyor. Bu 400 olsa olmuyor mu ? Bu kadar basit işlerle uğraşmak 325 milyar lira yani eski para birimi ile 325 trilyon bütçesi olan bir belediyenin basit işlerle zaman harcaması düşünülemez dedi.

Ak Parti Meclis Üyesi Yunus Gülmek’de kendi adına söz alarak Belediye’nin sosyal Hizmetler müdürlüğü’nün yaptığı engelli, yaşlı ve halk odaklı yaptığı çalışmaları detaylı bir şekilde mecliste anlattı.

CHP Meclis üyesi İlkay Biber Faiz haradır diyoruz ama Belediyemiz 2016 yılında 2.5 milyar lira faiz ödemiş belediye başkanımız bunu açıklasın dedi.

Belediye başkanı Murat Aydın konuşmalara cevap verdi

Belediye Başkanı Murat Aydın, Ak Partili meclis üyelerinin övgülerini, CHP’li meclis üyelerinin ‘de eleştirilerini dinledikten sonra konuşmalara cevap verdi.

Başkan Aydın konuşmasına şu şekilde başladı “Öncelikle bize ilçeye hizmet etme izni veren Zeytinburnu halkına teşekkür ederim. Cahit Bayram başta olmak üzere görevi başında ikan Hakkın rahmetine kavuşan bütün belediye meclis üyelerimize Allah’tan rahmet dilerim. Faiz haram mıdır sorusunu bana değil sormanız gereken yer başkası. Biz yatırım yapmazsak krediye de ihtiyacımız da olmaz. Ama halkın menfaati için gerektiği zaman kredi kullandık ve kullanacağız da. Aldığımız krediyi Askeri lojmanların yerine yapacağımız Millet bahçesi için alındı. Kentsel dönüşüm içinde kredi imkanlarından faydalanabiliriz. Bu konuda halk çok hassas ömrü boyunca tek bir daire olmuş insanalar konu mülkü olunca her türlü konuşmaya ilgi duyuyor. Kentsel dönüşüm’ün hızlı olması için muhalefetin de katkısı çok önemli. Bundan dolayı CHP meclis üyeleri ve mecliste üyesi olmayan diğer siyasi partilerden de destek alarak bu konuda hızlı bir ilerleme kaydetmek isteriz. Camii etraflarını açmak için çalışmalarımız var CHP den destek bekleriz. Fatma Süslügil ilkokulu ve Ayhan Şahenk ortaokulunu NEF iNŞAAT’a yaptırıyoruz. Maltepe Mahallemiz ve sahile yapılan binalardan 5/6 yıl içinde ciddi vergiler bekliyoruz diyen başkan Aydın Zeytinburnu gelecekte İstanbul’un en iyi ilçesi olacak” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim