Meclis toplantısı tam 3.5 saat sürdü

Bütçe görüşmelerinde ilk sözü muhalefet partisi adına CHP grup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar yaptı. Üsküdar Belediye başkanı Murat Aydın’ın da takip ettiği meclis toplantısında başkanın 17 yıllık döneminde devasa bütçelere rağmen kalıcı eserler yapılmadığını iddia etti. Öğrencilerin sınıflarda balık istifi gibi olduğunu öne sürerek ilçe olarak bizim yurda değil okullara ihtiyacımız varken  yurt düşünülmesi bizim görüşümüze göre yanlış dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Daha  sonra  CHP İlçe ve İBB meclis üyesi Özgür Aydın “Bilal’in vakfına neden destek veriyoruz dedi

Kendi şahsı adına bütçe aleyhine söz alan CHP Zeytinburnu Belediye ve İBB meclis üyesi  İş adamı Özgür Aydın şunları söyledi ”AKP’li belediyelere baktığımız zaman hepsinin bütçesi artmış. Bütçesi artan bütün AKP’li belediyelerin ortak özelliği Bilal’in vakfı olan TÜRGEV’e   yardım eden belediyeler olduğunu görmek mümkün. İş adamlarının işleri azalırken TÜRGEV’e yardım eden belediyelerin bütçesinin arttığını görünce ben de yardım etmek istedim ama Bilal yurt dışına çıkmış diyerek bir göndermede bulundu.  Fen işlerinin bütçesi 100 milyon olarak belirlenmiş. Bu yine yolların sökülüp yapılacak olması demek. Örnek olarak da Seyitnizam Mahallesi Mevlana caddesindeki otopark işi gibi olacak. Burası yeni yapıldı ama şu an yine ihale edildi. Hz.Google Zeytinburnu girdiğin zaman karşına On Altı Dokuz çıkıyor, Fesleğen çıkıyor diyerek aklı başında bir çalışma yapılmadığını iddia etti.

Meclis üyesi Aydın bağış konusunda kendi Grubunun kararına da katılmadı

Bütçede 10 milyon TL kadar bir bağış alınacağını gören Özgür Aydın buna da kendi grubunun oluruna rağmen karşı çıkarak hiçbir kimse  karşılıksız bağış yapmaz.Belediyemize bu 10 bin lirayı verecek olan kişi veya şirketler kimse açıklansın diyerek kendi grubunun bağışa evet demesine rağmen tek başına ben bağış alınması konusuna muhalefet ediyorum dedi. Özgür Aydın her mecliste doğru bildiği ve inandığı fikir ve düşüncelerini korkusuzca söylüyor.Bu bazen kendi grubunun kararına karşı gelmiş olsa da böyle devam ediyor.

Ak Parti Meclis Üyesi Yunus Gülmek  Bütçe çok sağlıklı dedi

Bütçe komisyonu raportörü Eski Maliyeci Yunus Gülmek Kendi adına lehte yaptığı konuşmada şunları söyledi ”Belediyemizin 2016 yılı bütçesini baştan sona kalem kelem incelediğimde insan odaklı  olduğunu gördüm. Dikkatimi çeken en önemli kalem 100 milyon ile fen işleri müdürlüğü bütçesi oldu.  Bu da 2016’ nın yatırım yılı olacağını gösteriyor. Bütçenin denk olması da ayrı bir yönetim başarısı olarak karlımıza çıkıyor.Fen işleri dışında Hoş geldin bebek çalışmamızdan tutun bir çok kültür ve sosyal çalışmamız ile de diğer bir çok belediyeden bu alana önem verdiğimizi gösteriyor” dedi.

CHP’li Düzgün Kaya da bütçe komisyonu üyesi olarak bizim görüşlerimize yer verilmemesini kabul etmek mümkün değil diyerek  2016 yılı bütçesine katılmadıklarını ifade etti.

Ak Parti Meclis üyesi Fevzi Altuğ’da kendi adına yaptığı konuşmada 2016 yılı bütçesi lehinde bir konuşma yaparak bütçenin çok sağlıklı yapıldığını söyleyerek emeği geçen herekse teşekkür ederek bütçe kalemlerini irdelediği bir konuşma yaptı.

CHP li Esin Hacıalioğlu  da bütçe üzerine kendi adına bir konuşma yaparak İBB de Lobi faaliyeti için 180 Bin TL lik bir miktarın ayrılmasını anlayamadığını ifade ederek neden böyle bir çalışma yapıldığını sordu.

Ak Partili Hasan Hüseyin Keser’de  kendi adına bir konuşma yaparak bütçe lehine konuştu.

Ak Parti Grubu adına ilçe ve İBB meclis üyesi Fatma Balcı’da birer konuşma yaptı.

Metin Develi  ‘de 2016 bütçesi için söz alarak kendi adına bütçe lehine bir konuşma yaptı.

Murat Aydın yine Kültür belediyeciliğine vurgu yaparak kalıcı hizmetlere önem veriyoruz dedi

Her yıl bütçenin görüşüldüğü meclis toplantılarına katılan Belediye başkanı Murat Aydın bu sende geleneği bozmayarak 3.5 saat süren toplantıyı baştan sona kadar dinledi.

İlk olarak CHP’li Özgür Aydın’ın Bilal Erdoğan için “Bilal” çıkışına sert tepki göstererek sen cumhurbaşkanımızın  oğlu için böyle bir hitapta bulunamazın.Size tavsiyem daha sonra yaptığınız konuşmaları dinleyin bakın bakalım hitap şeklinizi beğenecek misiniz diye sordu.

Daha sonra da Kültür yayıncılığında kamu kurumları içinde 2014 yılında yazarlar birliğinin ödülünü aldıklarını ifade ederek ilk çıkardığımız kitap Surların öte yanı Zeytinburnu idi. İnanan bana bu kitap bizim 17 yıldır yaptığımız her çalışmada bize yol gösteren bir ser oldu. Bizim basımını yaptığımız  kitapları özel yayınevleri basmaz çünkü ticari getirileri yok ama basılması da gerekir dedi.

Başkan Aydın daha sonra ise bilgi evleri, Askeriyenin yerinde yapılacak park ve diğer sosyal donatılar hakkında bilgi verdi. TÜRGEV sayın Bilal Erdoğan’ın vakfı değildir.O Türkiye’nin vakfıdır.Bugün sayın Bilal Erdoğan yönetim kurulu üyelerinden birisidir. Yarında bir başkası olacak dedi. TÜRGEV herkesten para almıyor. Ekonomik durumu olmayan bir çok öğrenci parasızda kalıyor.Bakın Robert kolejini kuran hanımefendi 147 yıl önce Erzurum’a gelerek bir takım araştırmalar yapıyor daha sonra   da Robert kolejsini kuruyor. Bugün halen ülkemizin en zeki 150 - 200 öğrencisi  burada eğiti alıyor. Biz 147 yıl sonra eğitimin önemini anlayıp çalışma yapıyorsak kötümü bu ? Keşke daha çok vakıf olsa dedi. CHP Grup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar’ın  Zeytinburnu’nun  girişleri  Manhattın gibi içi de Harlem gibi sözlerine ise bakınız hemen yanı başımızdaki Ottomare Suit binasından her yıl 2 milyon küsür vergi  alıyoruz. Keşke bunun gibi 200  tane binamız olsa da  400 bin TL vergi alsak dedi. The Veliefendi İstanbul projesini yapan şirkete 5.5 milyon liralık deri meslek lisesini yaptırdık. Bunların hiç birisi bütçe içinde yer almaz. Öğrendiler balık istifi sözü de gerçek değil şu an ilçemizde sınıf ortalamaları 30 kişidir. 17 yılda 40 civarında okul yıkılıp yapıldı bir kısmı da sıfırdan yapıldı dedi.

Gezi olaylarından sonra ekonomimiz iyi gitmiyor. İç ve dış güçler  bizim kendi ayaklarımız üstünde durmamızı istemiyor dedi.

Suriye ve diğer göçmenler sığınacak güveli limanlar arıyor. Biz de elimizden geldiği  kadar  yardım edeceğiz. Başkan Aydın  muhalefetin bütün itirazlarına cevaplar verdi. Ayrıca yapacakları diğer çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

Saat 10 da başlayıp 3.5 saat süren toplantıdan sonra başkan Murat Aydın bütün meclis üyeleri ve basın mensuplarına Merkezefendi  köftecisinde yemeğe davet etti. CHP  meclis üyeleri yemeğe katılmadı.

Kaynak:İstanbul Times Haberv Ajansı  (İTHA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim