Ambarlar ‘da artık şehir trafiğine yük olmaya başladığı için Devlet Büyükleri buna çareler aramaya başladı. Hadımköy Deliklikaya’da 260 Dönüm yer nakliyecilere tahsis edildi. Şehir Merkezine ne kadar az araç girerse o kadar trafik rahatlar görüşünde birleşen uzmanlar aklın yolu birdir diyerek Ambarları kullanacak ağır tonajlı araçların şehrin içine girmeden yüklerini alıp Anadolu’ya gidecek bir ortam oluşturmak lazım görüşünde birleşti.

İstanbul Times Haber Merkezi/ Çağla Pekgüleç

Hadıköy‘de yapılacak yer ile binerce ağır tonajlı araç şehrin içine girmeden İstanbul’un yükünü Anadolu’ya taşıyacak …

İstanbul Times Yayın Gurubu olarak görüşlerine başvurduğumuz birçok uzman günümüzde artık ağır tonajlı araçların şehrin merkezinde hem trafiği aksatmaları hem de yerel yönetimler tarafından ciddi bedeller ödenerek yapılan yol ve tretuvar çalışmalarının bu araçlar tarafından tahrip edilmesinin milli ekonomiye çok ciddi zararlar verdiğini ifade ederek Ambarların şehrin dışına gitmesinin sayısız yararları olduğu üzerinde birleştiler.

Nakliyatçılarda şehrin trafik keşmekeşliğini yaşamadan yüklerini İstanbul’dan alıp Anadolu’ya gitmek istediklerini ifade etti.

Akzirve Gayrimenkul 250 Milyon dolara 85.000 M2 lik araziyi satın aldı

Mekan Sahipleri ve Nakliyatçılar Kooperatifi (NAKO) ile anlaşmaya varan Akzirve Gayrimenkul yıllarca parasını ödediği halde bazı eksikliklerin tamamlanması adına yıllarca eski mekan sahiplerinden kira almayarak esnafa katkı sunmuş oldu.

Mart 2018 de başlayacak Lansman öncesi yıkım 5 Ocak 2018 de başladı

Tapu sahipleri Akzirve Gayrimenkul ile anlaştıkları için yapılan yıkıma karşı tepki göstermezken Nakliyat iş Sendikasına bağlı bazı işçiler çalışacakları yeni Nakliyatçılar sitesi yapılmadığı için yıkıma karşı çıkmalarına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğünden sağlanan personel, araç ve gereç eşliğinde 5 Ocak 2018 gecesi önce boşatılan işyerlerinden başlanmak üzere yıkım işlemi gerçekleştirildi.

Akzirve Gayrimenkul İnternet sitesinde şu bilgler yayınlandı

Yapacağı proje ile Zeytinburnu’na değer katacak olan Akzirve Gayrimenkul’ün internet sitesinde Zeytinburnu Ambarlar projesi için şu bilgiler yer aldı “

İstanbul’un Yeni Sembolü,Kentin Merkezinde Modern Mimarı…

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan proje İstanbul’un en merkezi lokasyonlarından Ambarlar arazisine inşa edilecek farklı ve modern mimarisiyle İstanbul’un simge yapılarından biri olacak olan projenin hazırlıkları tüm hızı ile devam ediyor.

2018 yılı Mart ayında yapımına başlanması planlanan projede toplam inşaat alanının % 85’i konut olmak üzere Ofis ve ticari alanlar bulunacak. Proje kapsamında kamu kurumlarına da sunulacak yerler olacak.

Projenin 2021 yılı içinde tamamlanacağı bekleniyor” deniyor.

Değişim ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu Kitabının Yazarı Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner Proje için ne dedi ?

Zeytinburnu ilçesi bugün İstanbul’un en değerli konutlarının yapıldığı bir ilçe oldu.

Akzirve Gayrimenkul gibi yurt içi ve yurt dışı ciddi yatırımları olan yabancı ortaklı bir yatırım şirketinin bu ilçeye değer katmasını destekliyorum.

Firmanın internet sitesini incelediğim zaman daha önce Zeytinburnu ilçesinde proje geliştirdikleri halde ilçemizin ismini kullanmakta imtina eden devasa yatırımların aksine “Zeytinburnu Ambarlar Projesi” ismini samimi ve açık bir şekilde kullanmalarından dolayı da bu ilçenin kitabını yazan, burada gazetecilik ve televizyon programcılığı yapan birisi olarak kendilerine teşekkür etmek isterim.

Şirket yetkilileri özellikle biz girdiğimiz bölgede sadece para kazanıp çıkalım mantığı gütmüyoruz.

Çevre halkının düşünceleri, STK.ların fikirleri bölge ile alakalı yayın yapan basın mensuplarının düşüncelerini önemsiyoruz açıklamalarında bulunmaları da dikkate alındığı zaman burada aklı başında çok yüksek olmayan kültürümüze ve mimarimize uygun yeni bir şehrin oluşacağını düşünüyorum.

Hüseyin Çetiner sözlerini Aynı zamanda İlçede bulunan tarihi mekanlarımızın yerli ve yabancı turizme kazandırılması adına 12 arkadaşım ile beraber 2 sene önce kurduğumuz “Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) olarak da burada konut satın alanların İstanbul’un fethini anlatan Panorama 1453 tarih müzesine, 1598’de inşa edilen İstanbul’un en büyük Mevlevihanesi olan Yenikapı mevlevihanesine,Merkezefendini camisi ve külliyesine, Merhum Menderes, Turgut Özal ,Prof.Dr.Necmettin Erbakan başka olmak üzere 100 den fazla tarihi mekan ve şahsiyetin kabrine yürü mesafesi ile sadece 5 ile 10 dakika arasında ulaşabileceklerini belirmek isterim. Yine toplu ulaşım araçları ile 6/7 dakika içinde Sur içi İstanbul’unda bulunan binlerce tarihi ve modern mekana da kolaylıkla ulaşılabilecek bir loskasyon olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

Ambarlar ‘ın bulunduğu 85 bin m2 lik alana yapılacak olan projenin Zeytinburnu’na bir çok alanda güzellik katacağını düşünen Zeytinburnu’nun kitabını yazan Hüseyin Çetiner’in övgü ile bahsettiği projenin ilçemize hayırlı olmasını dileriz.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim