Zeytinburnu Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle organize edilen 5’inci fotoğraf yarışmasında sonuçlar belli oldu. Birinciliği ve ikinciliği Evren Pehlivan’ın kazandığı yarışmada üçüncülüğü Ferhat Keskin aldı. Yarışmaya katılan diğer isimlerden Alev Özcan Zeytinburnu Belediyesi Özel Ödülü’ne, Onur Kuter Jüri Özel Ödülü’ne, Emrah Ildız, Mürsel Yağcıoğlu, Nuray Aparı, Nuri Çoban ve Ümit Tandoğan ise mansiyon ödülüne layık görüldü.


İstanbul Times Haber Merkezi
 

BAŞVURU SAYISI GEÇEN SENEYİ İKİYE KATLADI

 

715 kişinin 2 bin 555 fotoğrafla mücadele ettiği yarışmada eserler, ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in yanı sıra Haluk Çobanoğlu, İsmail Küçük, Murat Gür, Mustafa Yılmaz, Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Süleyman Gündüz ve Ömer Gemici gibi usta fotoğraf sanatçılarının değerlenmesinden geçti.

Yaklaşık 8 ay süren yarışmada amatör ve profesyonel fotoğrafçılar renkli veya siyah-beyaz fotoğraflarla Zeytinburnu’ndaki en iyi görüntü ve kompozisyonu yakalamaya çalıştı. Yarışmada dikkatlerden kaçmayan bir diğer ayrıntı ise başvuru sayısının geçen seneye göre iki kat artması oldu.


Birincinin 6 bin, ikincinin 4 bin, üçüncünün 3 bin TL para ödülü kazandığı yarışmada Zeytinburnu Belediyesi Özel Ödülü sahibine 2500 TL, jüri özel ödülü sahibine 2000 TL, mansiyon sahiplerine 1000’er TL ve sergilenmeye değer 60 eser sahibine ise 500’er TL para ödülü verilecek. Ayrıca fotoğrafseverler eserlerini Zeytinburnu’nu anlatan birçok tanıtım filminde ve kitaplarında sergileme fırsatını da yakalayacak.


Sevilen ses sanatçısı Züleyha’nın sahne alacağı Zeytinburnu 5. Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni, 26 Aralık Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


 

 

Editör: TE Bilisim