Türk emniyet teşkiletının 174.yılı ve Polis Haftası bütün yurtta kutlanıyor.Kamu düzenini  vatandaşlarının canını ve malını korumak için özverili bir şekilde çalışan emniyet mensuplarının kutladığı Polis Haftası kutlamaları kasamında ZEYDEF yönetimi de Zeytinburnu ilçe emniyet müdürü Cen Özmen'i ziyaret ederek hem Emniyet teşkilatının 174.yılının hem de Polis haftasını kutladı.

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası her yıl düzenlenen program ve etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Kamu düzenini sağlamak için her türlü zorluğa göğüs gererek başarılı çalışmalar yapan emniyet görevlilerimiz için oldukça anlamlı olan bu gün değişik etkinliklerle kutlanıyor.

POLİS HAFTASI NE ZAMAN KUTLANACAK ?

Ülkemizin ve güvenliğimizin teminatı olan Türk Polis teşkilatı mensupları bu yıl hem 173. kuruluş yıl dönümlerini hem de bu vesile ile Polis Haftasını kutlayacak. Polis haftası her yıl 10 Nisan tarihinde kutlanır. 2018 yılında da Polis Günü 10 Nisan Salı günü tüm Türkiye'de çeşitli etkinlik ve organizasyonlarla kutlanacaktır.

POLİS HAFTASI NEDİR ?

Türk Polis Teşkilatı modern anlamda 10 Nisan 1845 tarihinde İstanbul'da kurulmuştur. Halen 1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanunu'na dayanarak örgütlenmiş ve 1934 tarihli 2559 sayılı Polis Vazife ve Sâlahiyet Kanunu ile yetkilendirilmiş bir teşkilattır. İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir genel müdürlüktür. Merkezde Daire başkanlıkları, taşrada İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri olarak örgütlenmiştir.


Editör: TE Bilisim