Ali Yeşilyurt Mesai mefhumu bende yok dedi

İstanbul Times Yayın Grubu İmtiyaz sahibi gazeteci yazar Hüseyin Çetiner yeni atanan ilçe Milli Eğitim Müdürüne bir ziyaret yaparak ilçenin eğitimi için üzerimize ne düşüyorsa yanınızdayız  dedi.

Ali Yeşilyurt’ta ziyaret nedeni ile Çetiner’e teşekkür ederek amacım ilçenin eğitimini yükseltmek.Sizlerin de desteği bizi daha da motive edecektir dedi.

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşiyurt’un Özgeçmişi

1966 Erzurum’un Oltu ilçesinde doğdu. Oltu İmam Hatip Lisesini bitirdi. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu.1987 yılında Milli Eğitim’de göreve başladı. İstanbul’un Fatih ilçesinde 1997’de yöneticilik görevinden istifa ederek özel öğretim kurumlarında göreve başladı. Uzun yıllar, sırasıyla okul müdürlüğü ve kurucu genel müdürlük görevlerinde bulundu.

Bu dönemde Anadolu Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünde lisans tamamlama programını bitirdi. Aynı zamanda Temel Eğitim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Formasyonu aldı. Görevde olduğu süre zarfında eğitim-öğretim, yönetim ve denetim vb. seminerlere ve çeşitli sertifika programlarına katıldı. Çeşitli STK’larda görev aldı. ÖZKUR-BİR (Özel Öğretim Kurumları Derneği) iki dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Özel Öğretim Eğitim Komisyon Başkanlığı yaptı.

 Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı müfredat programlarına ve Milli Eğitim Şura çalışmalarına aktif olarak katıldı ve yeni çalışmalarda görev aldı. Özel ve devlet okullarının gelişmesi için rapor ve teklifler hazırladı. Bu konudaki çalışmaları Bakanlıkla beraber yürüttü. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul seviyesinde müfredat programlarına uygun olarak her sınıf seviyesinde yardımcı kaynak kitap ve eğitim cd’ sinin yazarlık ve editörlüğünü yapmış, bu konu ile ilgili araştırma yazıları çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmıştır. On yedi yıl özel kurumlarda çalıştıktan sonra 2014’ te Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul iline ihtiyaç ve açıktan atanmıştır.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Okullar Bölümünde Şube Müdürü olarak çalışmıştır. 07/03/2016 tarihi itibariyle İstanbul Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlamıştır.

Evli ve üç çocuk babası olan Ali YEŞİLYURT kitap okumayı, gezi gözlem incelemeyi, vakit bulduğu zaman doğa yürüyüşü yapmayı ve doğa ile ilgilenmeyi, bağ ve bahçe işleriyle uğraşmayı sever.

Eğitime, eğitimciliğe ve öğrencilere kendini adayan, gelecek nesillerin yetişmesinde kendini sorumlu hisseden fedakar eğitimcimiz tam bir eğitim gönüllüsüdür.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)  

 

Editör: TE Bilisim