Halk ortak sorunları : Trafik, kentsel dönüşüm, İşsizlik ve yeşil alan azlığı

Yeşiltepe Mahallesi söz sende programının açılış konuşmasını Mahalle başkanı Bayram Erkol yaptı.

Zeytinburnu Times Haber Merkzi / Hüseyin Çetiner

Akabinde Ak Parti Zeytinburnu’nun daima yüzü gülen ilçe başkanı A. Selami Delibalta Belediye başkan adayları Av.Ömer Arısoy’un özgeçmişi ile ile alakalı minik bir sunum yaptı.

Akabinde sunucu katılımcılara mikrofon uzatarak her türlü soruyu özgürce basının önünde sorabileceklerini söyleyerek sorusu olanlara mikrofon uzattı.

Bir birinden ilginç sorular geldi. Uzun süre yurt dışında yaşayan bir katılımcı ben Ömer Arısoy’un özgçemişini inceledim. Zeytinburnu için doğru ve iyi bir aday olduğunu düşünyorum. Uzun süre yurt dışında kalan birisi olarak Belediye başkanlarının halkın hayatına dokunan çalışmalar yaptığını biliyorum ve gördüm. 6 Sene Kanada’da yaşadım. Şu an Mahallem olan Yeşiltepe geldim Arısoy’a seçimde başarılar dilerim dedi.

Hanife Ateş isimli bayan eğer seçilirseniz ilçemizdeki yüzme havuzlarını haftanın bir günü engellilere tahsis etmeniz mümkün olabilir mi diye sordu.

Sütçü Ahmet Merkit ise kentsel dönüşüm le alakalı soru sordu. Bir mahalle sakini önce Suriyeli sığınmacılardan şikayet etti. Sonra bizim yanımızda da 30 Suriyeli çalışıyor deyince katılımcılar alkışları ile yaşanan çelişkiye dikkat çekti.

Taylan Demirelli ise kentsel dönüşüm ile alakalı halka daha kolaylık yapılmasını isteyerek aksi halde ne zaman yıkılacağı belli olmayan konutlarda yaşamak zorunda bırakıldıklarını anlatarak Kartal’da yıkılıp 21 cana mal olan bina gibi Zeytinburnu ilçesinde de çok sayıda bina olduğun söyleyerek Arısoy’un bu sorun için ne düşündüğünü merak ettiğini söyledi.

Cumhur İttifakı Zeytinburnu Belediye başkan adayı adayı Av.Ömer Arısoy Yeşiltepe Mahallesinde ki söz sende programı ile 9. Mahalledeki programlarını Yeşiltepe de yaptıklarını söyledi.

Sorulan her soruya içtenlikle ve samimi bir şekilde cevap veren Arısoy şu şekilde konuştu ”Kentsel dönüşümde halkın rızası şart. Bunun dışında masa başında hiç bir karar alıp halkın buna uymasını istemeyeceğiz dedi. Toplumun % 12 si engelli bizlerde her an engeli adayıyız. Tabi ki bu konuda elimizden geleni yapacağız. Suriyeli sığınmacılar içinde planlama yapmak şart. Zaten orada savaş bittikçe geri dönenlerin sayısı artıyor. Zeytinburnu’nda sorun yok değil ama hep beraber sorunlarımızın üstesinde geleceğiz şeklinde konuştu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim