Duygu dolu anlar yaşandı

Ak Parti Zeytinburnu İlçe başkanı Bahattin Ünver başkanlığında yapılan bayramlaşma programında ilk olarak Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın, teşkilat mesnuplarının kurban bayramını tebrik etti. Aydın  9 yıldır Bahattin Ünver ile beraber çalışıyoruz bu beraberlik partimizin başarısı için bundan sonrada devam edecek dedi. Başkan Aydın konuşmasını yaptıktan sonra izin isteyerek salondan ayrıldı.

Tecrübeli duayen ilçe başkanı Bahattin Ünver  bu sefer söz hakkını genel merkez tarafından kongrede desteklenecek aday olarak belirlenen meclis üyesi Metin Develi'ye söz verdi. Develi konuşmasında ilk olarak teşkilat mensuplarının kurban  bayramını tebrik etti. Daha sonra kendisini siyasete kazandıran kişinin ilçe başkanı Bahattin Ünver olduğunu ifade ederek her zaman Bahattin başkanın tecrübelerinden istifade edeceğini ifade etti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Erhan Şahin 

Bahattin Ünver'in konuşması partilere hüzünlü bir an yaşattı 

Son sözü deneyimli ilçe başkanı Bahattin Ünver aldı. Bahattin Başkan konuşmasında genel merkezimiz benden sonra ilçe Başkanlığı için bir arkadaşımızı Meclis üyemizin adını açıkladı. Ünver sizlerle delege yemeğinde bir araya geleceğiz orada daha geniş istişare etme imkanı bulacağız dedi.

Başkan Ünver sözlerine Miyanmar Budist Hükümetinin Arakan'lı Müslümanlara yaşam hakkı tanımaması ile alakalı 3 gün içinde 4 bin Müslüman kardeşimizi katlleti Cumhurbaşkanımız hariç Müslüman liderler yeteri kadar bu krize değinmiyor. Allah'tan kardeşlerimize yardım etmesine dilerim.

Ünver konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Bayramın dünyada yaşanan adaletsizliklerin, zulmün, eşitsizliğin son bulmasına vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Özellikle Arakan'da yaşanan sistematik katliamın ve zulmün bir an önce son bulmasını temenni ediyorum. Dünya kamuoyunu burada yaşanan insanlık dışı zulme karşı durmaya davet ediyorum. Sadece Müslümanlara karşı değil dünyanın neresinde bir zulüm varsa biz ona karşıyız. Yüce dinimiz İslam adalet ve barışı emrediyor.

Türk Devleti, Cumhurbaşkanımız Arakan'da, Filistin'de dünyanın her neresinde bir insanlık dramı yaşanırsa onun karşısında dimdik durmuş, insani yardım noktasında elinden gelenin fazlasını yapmaktan geri kalmamıştır. Tüm dünyanın bu insanlık dramı karşısında birlik olmasını bekliyoruz. Allah'ın vaadi haktır ve gerçekleşecektir. Allah'ın adaleti de mutlaktır. Bu güzel bayram günü dünyada yaşanan tüm zulümlerin sona ermesini temenni ediyorum." Dedi.

Sanki yeni ilçe başkanı seçilmiş algısına delege tepkisi var

Bir çok delege ve teşkilat mesubu Bahattin Ünver'in son dönemi olmasından dolayı üzüldüklerini ifade ederek başkanımız ve ekibi başarılı bir çalışma ortaya koymuşlardı. Partimiz kuruluş aşamasında en fazla 3 dönem kuralı getirmişti. Hepimiz baştan belli olan  bu kurala saygı duyacağız. Ancak yeni ilçe başkanımızn seçilme sürecinde delegenin onuru da zedelenmemelidir...Sosyal Medyada sanki  kongremizi yapmışız ve yeni ilçe başkanımızı seçmişiz gibi algıların yapılması mevcut ve seçilecek yeni ilçe başkanı için hoş bir durum değil diyerek bir oldu bittinin delegenin iradesine müdahale olduğunu ifade ederek yeni yönetimi kuracak ilçe başkanı ve destekçilerinin söylem ve eylemlerine dikkat etmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim