Sümer Mahalle Teşkilatında Coşkulu Danışma Meclisi

Sümer Mahallesi Yiğitoğlu Düğün Salonunda yapılan Mahalle Danışma meclisine çok sayıda sandık başkanı, mahalle yönetim kurulu üyeleri  ilçe başkan yardımcıları katıldı. İlk olarak teşkilat başkanı Hasan Memiş sandık odaklı bir konuşma yaptı. Daha sonra Mahalle başkanı Adem Hepcan Mahallesi ile alakalı teknik bilgiler verdi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç


15 Temmuz gazisi Ak Parti de sandık başkanı

15 Temmuz 2016 Hain Darbe girişimi sırasında İBB ‘nin Saraçhane binası önünde yaralanıp gazi olan Abdullah Kışan ve Kerime Akay’da danışma meclisine katıldı. Abdullah Kışan ‘ın eskiden beri Sümer Mahallesinde Ak Parti’de sandık başkanı olduğunu ifade den Mahalle başkanı Adem Hepcan  Kerime Akay’ında Mahalleye yeni taşındığını söyledi.

Ünver süreci her yönü ile mahalle yönetimine anlattı

Ak Parti Zeytinburnu İlçe başkanı Bahattin Ünver Yardımcıları ile beraber ilçe toplantısından çıkıp Sümer Mahallesi danışma meclisinin toplantısına kalabalık bir şekilde katılım sağaldı.

Ünver şunları söyledi Ak Parti kurulduktan bu yana 11 seçim yaşadık. Bunun 7 tanesi benim ilçe başkanlığım döneminde oldu. 7 Haziran 2015 seçiminde % 42 gibi yüksek bir oy aldığımız halde tek başımıza iktidar olamadık. İşte Bu başkanlık sistemi bu tür sorunları ortadan kaldıracaktır. İngiltere de % 36 ile hükümet kurulurken biz % 42 ile hükümet kuramdık.  Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız ile beraber bizim partimiz de güçlü cumhurbaşkanlığının  ülke için daha hayırlı olacağına inanıyor. İşte bu  inancımız gereği çok yakın bir süre içinde TBMM’de oylanacak olan Anayasa değişikliği eğer meclisten geçerse 2017’nin ilk yarısında muhtemelen sandık önümüze gelecek. İşte bizim görevimiz  il başkanlığı tarafından bize kısa ve met olarak verilen bilgileri seçmenimize en güzel bir şekilde ulaştırma görevi İlçe başkanlığı olarak bizim, mahalle yönetimi ve sandık başkanlarımız olarak sizlere ait olacaktır.  Kesinlikle rehavete kapılmadan  bütün seçmenlerimize ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. Siz bu salonu hınca hınç doldurmazsanız il başkanımız orada ,başbakanımız ve cumhurbaşkanımız da  Ankara’da rahat konuşamaz. Yani biz halkanın son kısmıyız bizim önemimiz yok demeniz hiç doğru değil. Çünkü siz halkanın ilk kanadısınız siz olamadığınız zaman halkanın diğer kanatları da olmaz.

Her seçim öncesi bu seçim önemli dedim gerçekten de öyle idi. Çünkü o seçimlerden birisini kaybetmiş olsaydık bugün burada olamazdık. Ama önüme gelecek olan referandum ile de biz rejim değişikliği değil ama bir sistem  değişikliği yapacağımız için hepimizin hayatı için çok önemli bir süreç ile karşı karşıyayız1. Bakınız Cumhurbaşkanımız için diktatör diyorlar. Çünkü  ilk kez bir lider dünya 5 ten büyüktür dedi. Onların dediklerine boyun eğmedi. İşte emperyalistler kendi taleplerine boyun eğmeyen  liderler için bir kulp bularak  onları halkları önünde tartışılır hale getirmeye çalışmalarını iyi anlamamı gerekir diyen Ünver bir çok konuda mahalle teşkilatına önemli bilgiler verdi.

Kurucu Sümer Mahalle Başkanı Gazetenizin İmtiyaz Sahibi  Hüseyin Çetiner’de şunları söyledi:

Öncelikle kurucu Mahalle başkanı olduğum Sümer Mahallesi danışma meclisi toplantısında arkadaşlarıma seslenmekten dolayı çok mutluyum.

İlçe başkanı sayın Bahattin Ünver biraz önce konuşurken sehven iki milyon iki yüz bin kilometre kareden 780 bin kilometrekarede bizi yaşamak zorunda bırakan güçler şu an de bizi iç Anadolu ya hepsetmek istiyorlar dedi.  Kanuni Sultan Süleyman döneminde Osmanlı’nın sınırları 23 milyon metre kare idi bunu ifade edeyim. Emperyalistler  tarihin her  döneminde kendi menfaatleri doğrultusunda çalışmayan idarecilere mutlaka olumsuz bir sıfat yakmışlardır.

Akdenizi Müslüman Türk Suları haline getiren kaptan-ı derya Barbaros Hayreddin Paşa için Diyavolu Barbaroşo yani Şeytan Barbaraos, Sultan II. Abdülhamdid için kızıl sultan dediler. Her beşer gibi Tayyip Erdoğan’ın da  sevilen tarafları olur sevilmeyen tarafları olur. Bu gayet normaldir. Ancak Erdoğan’ın Milli bir lider olduğundan kimsenin şüphesi olmazsa gerek.

 Erdoğan  dünya beşten büyüktür demeseydi ve dünya siyasetine karışmasaydı 14 yıllık Ak Parti döneminde görünür görünmez birçok suikast, kaso, kargaşa ve oldu bitti ile iktidardan uzaklaştırmak adına birçok eylemin için girmezlerdi. Benim şu an siyasi bir yanım yok. Gazeteci ve televizyoncu kimliğim ile toplumun her kesimi ile iletişim halindeyim. İnsanların Siyasi düşünceleri farklı olabilir.

Ben Ak Parti içinde siyaset yapanların daha dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ve her siyasi görüşten insandan mutlaka destek istesinler. İnsanımız feraset sahibidir.

O nerede ne yapacağını çok iyi bilir. Bunun en güzel örneği  15 Temmuz gecesi karşımız açıktı. Ben burada bulunan iki gazimiz nezdinde 2000 den fazla olan gazimizi Allah’tan acil şifa şehadet şerbetini için 248 şehidimiz içinde Allah’tan rahmet yakınlarına da sabırlar dilerim” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim