Mimar Süleyman Uluocak her soruya duyurucu cevaplar verdi

Panel Dernek başkan yardımcısı Yusuf Yonucu’nun açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Dernek başkanı Kadir Şengül Mahalle halkının İmar barışı ile alakalı sık sık kendisine soru sormaları karşısında işin uzmanın Mimar sayın Süleyman Uluocak olduğunu bildiği için kendisine mahalle halkının isteğini götürdüklerini Süleyman beyin de hiç sorun değil gelir halkımızın merak ettiği bütün sorulara en yetkili ağızdan cevap veririz dediğini ifade ederek kendilerini kırmayıp davetlerini icabet eden mimar Süleyman Uluocak’a teşekkür ederek söz hakkı verdi.

Uluocak ilk olarak İmar Barışının amaç ve kapsamını özet olarak anlattı

Uluocak yaptığı kısa sunum ile kimlerin imar barışı için başvuru yapabileceğini, yapı kayıt belgesinin ne anlam ifade ettiğini devletin ve vatandaşın bu işte yararının ne olabileceğini Fatma teyze ve Mehmet Amcanın anlayacağı bir ile ile anlattı.

Soru cevap kısma tam bir saat sürdü. İmar barışı ile alakalı her katılımcı kendi binasının özel durumunu anlatarak nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini sordu. Birbirinden ilginç sorular geldi.

Bir katılımcı elimde üç tane tapum var ama yerim yok bende bu yasadan istifade edebiliri miyim diye sordu.

Mimar Süleyman Ulucoak bu soruya bu durum imar barışı iler çözülemez. Tapunuzda yazılı olan yerdeki kat malikleri ile ilgili dava açacaksınız yargı bu durumu çözer dedi.

Bir başka vatandaş ise dubkleksime iki tane tapu alabilir miyim sorusunu sordu. Uluocak bütün kat malikleri muvafakatname verir ve siz de proje çizdirip gereken işlemleri yaparsanız mümkün cevabı verdi.

Onlarca sorunun cevap bulduğu panel’e çok sayıda basın mensubu ve seçkin davetli katıldı. Dernek merkezine sığmayan yüzlerce kişi paneli merdivenlerde izlemek zorunda kaldı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim