Zeytinburnu’nda son yılların en donanımlı toplantısı oldu

Uluocak Açılış konuşmasında şunları söyledi; “Bir hafta sonra ülkemizde bir halk oylaması yapılacak. Evet diyen de hayır diyende saygın vatandaşlarımız ve kardeşimizdir. Bu toplantımıza teşrif eden siz değerli dostlarımın içinde bazılarınız bu toplantının içeriği nedir diye düşünebilirsiniz. Biz bugün burada referandum’da evet veya hayır demek için bir ataya gelmiş değiliz.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu

Burada bulunan dostlarım zaman zaman bir araya gelip yaşadığımız ilçe olan Zeytin burnu ile alakalı kültür, sanat, mimarı ve yaşamı konuşalım dedikleri için bugün hep beraber önü açık bu toplantımız ile bir araya geldik. Ben davetime icabet edip bu Pazar sabahı bizimle olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim diyen Uluocak katılımcılara söz vererek duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

MHP’nin bir dönem önceki Zeytinburnu Belediye Başkan adayı İş adamı Besim Sadıker ilk söz alan katılımcı oldu. “Sadıker her birimizin siyasi görüşü farklı olabilir ama hepimizin ortak değeri Zeytinburnu olduğuna göre bu ilçenin gelmiş ve geçmişi hepimizi yakından alakadar ediyor. Sayın Süleyman Uluocak’ın bizleri bir araya getirmiş olmasına teşekkür ediyorum. Bu toplantıların devam etmesini faydalı ve yararlı buluyorum” dedi.

Sante Plus Hastaneler Grubu Kurucusu ve başhekimi Dr.Behçet Kara ise hekim olduğunu, Arnavutluk, Üsküp ve Gürcistan’da hastaneleri olduğunu ifade ederek Zeytinburnu için elinden geleni yapabileceğini ifade ederek toplantıyı tertip edenleri kutladı.

Ahmet Çelik siyasi partiler yasası değişmeden imar ve yaşam düzene girmez. Daha önce Zeytinburnu’nda siyasi bir partinin ilçe başkanı olduğu zaman dernekler masasında liste istediğini kendisine 400 derneğin olduğu listesi verildiğini ama faal olanların 20/30 u aşmadığını ifade ederek bir çok yasada ve kafalarda değişim olmadan yaşam zor olarak devam eder dedi.

Mimar Saffet Darcan kent planlaması yapılırken yeteri dikkatin gösterilmediğini ifade ederek On Altı Dokuzun bulunduğu yerin imarı için Kontinet diye bir firmaya imar izni verdikleri zaman kesinlikle böyle yüksek olmadığını ama daha sonra yapılan imar değişikleri ile 39 kat izin verilmesini felaket olarak gördüğünü iddia etti.

Sembol Group Yönetim Kurulu başkanı Vahdet Çakıroğlu MHP ‘nin Yenikapı’da mitingi olmasına rağmen önce buraya geldiğini buradan da mitingine gideceğini ifade ederek herkese saygı ve muhabbetler sunduğunu ifade ederek yaşadığımız yere karşı yapmamız gereken ne varsa yanınızdayım diyerek toplantının tertipleyeni Süleyman Uluocak’a teşekkür etti.

İlyaz Saka ‘da insanlar yaşadıkların yerlerin üzerinde yapılan tasarruflarla alakalı fikir ve düşüncelerini STK. lar üzerinde yöneticilere aktarmaları gerekir.

Hasan Ali Hayırlıoğlu’da şöyle dedi “İçinizde en eski Zeytinburnu galiba benim. Bugün burada yılların eskitemediği bir çok can dostumu gördüm. Bu ekip içinde 10 veya 15 kişilik bir yönetim oluşturup zaman zaman bir araya gelmemiz çok faydalı olur kanaatindeyim. Arzu ederseniz bir daha toplantının ev sahipliğini ben yaparım yemekli veya kahvaltılı olması fark etmez. Bizibir araya getirdiği için Mimar Süleyman Ulocak ve bu oluşum içinde yer alan arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

Diş Hekimi Ahmet Acar ise siyaseti bıraktığını ama çevre, kültür, Sanat,dostluk için yapacağınız her türlü etkinliğin içinde yer almak isterim dedi.

Adnan Saygılı ise bu oluşumun mutlaka sosyal konulara eğilmesi gerektiğini, burs, engelli camiasına katkı gibi konularda duyarlı olmasını isterim. Burada Sayın Ayhan Aktaş biz denek kurarken Mavi İklim kurumunun içinde bize yer tahsis ederek hiçbir karşılık beklemeden destek oldu. Yine İstanbul Times Yayın Grubu İmtiyaz sahibi gazeteci yazar Hüseyin Çetiner bizden hiçbir maddi karşılık beklemeden kanallarını engelli camiasına açtı. Hakeza Dutluk camisi dernek başkanı Ayhan Özdemir’de hep yanımızda olduğu için burada kendilerine teşekkür etmek istedim dedi.

Eski CHP Meclis üyesi Av.Remiye Göç ,İş adamı Bülent Yalçınkaya, CHP Meclis üyesi İlkay Biber başta üzere toplantıya katılan çok sayıda kişi fikir ve düşüncelerini katılımcılar iler paylaştı.

Kimler Toplantıya katıldı ?

Adem Fedai,Adnan Saygılı,Ahmet Acar ,Ahmet Çakır (E.Başkomiser)Ahmet Çelik,Ahmet Özdemir (İnşaat Mühendisi)Akay Demirer ,Ali Gündüz, Ali İlisulu, Arif Lim, Av.Asım Güven, Av.Hasan Yazıcı ,Av.Resmiye Göç, Ayhan Özdemir, Besim Sadıker, Bülent Yalçınkaya, Cengzihan Mutlu, Dr.Behçet Kara,Dursun Eryıldız, Eşraf Kirman, Fahrettin Uluocak, Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner İstanbul TimesYayın Grubu, Mehmet Alpay (Eski Gazeteci) Taylan Demirelli Zeytiburnu Haber Gazetesi ,Osman İslam Aktüel Gazete, Selvi Sarıtaç Kent Yaşam Gazetesi,Mimar Habip Seyman,Hasan Ali Hayıroğlu,Muhtar Hüseyin Sarıyel, İbrahim Akbulut, İlhan Kahraman,İlkay Biber CHP Meclis üyesi,İlyaz Saka, Kemal Hayırlıoğlu, Çiçekçi Mehmet Yalçın, Metin Hayıroğlu,Mustafa Karagöz, Demirci Mustafa Şen,Niyazi Dindar, İnşaat Mühendisi Ömer Hayıroğlu, Perihan Akgün, Sadettin Sökmen, Sadri Saray, Mimar Saffet Darcan, Salih Zeki Gündoğan, Satı Oral CHP Meclis üyesi, Sevim Ünal, Seyfettin Bülbül, Sezai Tezel ,Elektrik Mühendisi Sinan Akyıldız, Şenol Işkın, Şevket Akça, Turgut Mantarcı, Vahdet Çakıroğlu, Yakup Can, Yılmaz Baştan,Yusuf Saray, Zeki Güldaş, Zekeriya Gürcüoğlu ve Mimar Süleyman Uluocak yapılan toplantıya katıldı.

Editör: TE Bilisim