PİLAVI TATMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR METRELERCE KUYRUK OLUŞTURDU

Festival boyunca birbirinden özel lezzetler vatandaşlarla buluşturulurken, ünlü radyocular da etkinlik alanından canlı yayınlar gerçekleştirdi. Festivalin son gününde yüzlerce kilo malzeme kullanılarak pişirilen pilav, 20 bin kişiye dağıtıldı. Pilavı tatmak için metrelerce kuyruk oluşturan vatandaşlar, sıcak havaya aldırmadan saatler öncesinden sıraya girdi. Festivalde dev kazanın başına geçen Başkan Murat Aydın, kendisine hediye edilen kaftanı giyerek vatandaşlara pilav ikram etti.

İstanbul Times Haber Merkezi 

FESTİVAL BOYUNCA EN MEŞHUR LEZZETLER VATANDAŞLARA İKRAM EDİLDİ

Zeytinburnu’nun demografik yapısının çok zengin olduğunu belirten Başkan Murat Aydın, “Türk Dünyası’ndan, Doğu Türkistan, Afganistan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan’dan gelip Zeytinburnu’na yerleşmiş olan, buraları yurt tutunmuş olan hemşehrilerimiz var. O vatandaşlarımız beraberinde geldikleri coğrafyaların yemek kültürünü de getiriyorlar. Türkistan mutfağı denildiğinde akla ilk gelen Türkistan Pilavıdır. Biz bu pilavı Zeytinburnulu hemşehrilerimize de tattırmak istedik. Havuçlu, etli ve Asya’dan gelen pirinçlerle hazırlanan farklı bir lezzet. Dün Rumeli Böreği’ni ikram etmiştik. Geçen hafta Karadeniz denildiğinde akla gelen önemli lezzetlerden birisi, hamsiyi ikram ettik. Aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu Bölgelerini önemli lezzetlerinden olan çiğ köfteyi de ikram etmiştik.” dedi.

"EVDE YAPTIĞIMIZ BU KADAR GÜZEL OLMUYOR"

Kuyrukta bekleyen vatandaşlardan Aysel Aras pilavı çok beğendiğini belirterek, “Ben de evde yapmaya çalışıyorum ama böyle güzel olmuyor. Pilav alabilmek için yarım saat sırada bekledim ama değdi.” diye konuştu.

Sırada beklemenin ayrı bir eğlence olduğunu belirten başka bir vatandaş ise, “Pilavı geçen yıl bir defa tattım. Festivale yalnız geldim ama torunlarım da birazdan gelecek onları bekliyorum. Bu pilavı evde yapmayı biz de deniyoruz ama kıvamını ve tadını bir türlü tutturamıyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim