Gerçeğini aratmayan deprem tatbikatına İstanbul İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), İtfaiye Bakırköy Grup Amirliği, İGDAŞ Genel Müdürlüğü, İSKİ Zeytinburnu Teknik Şefliği, BEDAŞ Bakırköy İşletme Müdürlüğü, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü /(UMKE), Türk Kızılayı Zeytinburnu Şube Başkanlığı, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Zeytinburnu İlçe Sağlık Müdürlüğü, Telsiz Amatörleri Derneği (TRAK), Biruni Üniversitesi, İnsani Yardım Vakfı, Zeytinburnu Belediyesi Sualtı ve Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi ve Zeytinburnu İzcilik Topluluğu katılacak.

İstanbul Times Haber Merkezi /  Erhan Şahin 

HAVA, KARA VE DENİZ DESTEKLİ DEPREM TATBİKATI

Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda kurulacak acil durum çadırlarının ana karargah yeri olarak belirlendiği tatbikatta eş zamanlı olarak hava, kara ve deniz senaryoları gerçekleştirilecek. Helikopter, itfaiye, ambulans, polis, zabıta ve sağlık ekipleri eşliğinde canlandırılacak 3 saatlik tatbikatta Kazlıçeşme açıklarında, denizde alabora olan teknede mahsur kalan vatandaşlar acil müdahale botu ile kurtarılıp ambulans ile hastaneye sevk edilecek. Eş zamanlı olarak Zeytinburnu Celalettin Gözüsulu İlkokulu’ndaki öğrenciler güvenli şekilde tahliye edildikten sonra üçüncü katta mahsur kalan öğrenciler kurtarılacak.

Makaracılar Sanayi Sitesi’nde ise deprem esnasında çöken binaların altında kalan vatandaşlar AFAD ekiplerince kurtarılacak. Helikopter destekli tatbikatta Maslak’tan havalanan helikopter Zeytinburnu Şehir Stadyumu’na ambulans ile getirilen yaralıyı hastaneye nakledecek. Depremde hasar gören binalarda vatandaşların zarar görmemesi için de İSKİ tarafından su kesilirken İGDAŞ tarafından doğalgaz vanaları kapatılacak. BEDAŞ da trafodan enerji aktarımını durduracak. Kızılay’ın “Kan Bağışı” kampanyası başlatacağı tatbikatta ayrıca soğuk havada dışarda kalan vatandaşlara da sıcak çorba ikram edilecek.

Gerçeğini aratmayan eş zamanlı hava, kara ve deniz destekli son 10 yılın en büyük deprem tatbikatına tüm basın mensupları davetlidir.

Program: Deprem Tatbikatı

Tarih: 23 Kasım 2017 Perşembe

Saat: 09.00-12.30

Yer: Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı (Ana karargah çadırları), Zeytinburnu Kazlıçeşme Sahili (Deniz tatbikatı), Zeytinburnu Celalettin Gözüsulu İlkokulu (Kara tatbikatı), Makaracılar Sanayi Sitesi (Kara tatbikatı), Zeytinburnu Şehir Stadyumu (Hava tatbikatı).

TÜRKSAT Canlı Yayın Frekans Bilgileri

MERKEZ NOKTA: 34 ET 7178

CANLI YAYIN KOORDİNASYON: Ali Cebeci. Cep Tel: 0532 549 60 17

TÜRKSAT DETAYLAR

Satellite: TÜRKSAT 3A

Up Link: 14240 Mhz vertical

Down Link: 11690 Mhz Horizontal

S. Rate: 3333

Fec : 5/6

YAN NOKTA 1: 34 YOA 10

TÜRKSAT DETAYLAR

Satellite: TÜRKSAT 3A

Up Link : 14233 Mhz vertical

Down Link: 11683 Mhz Horizontal

S. Rate: 2222

Fec : 5/6

YAN NOKTA 2: 34 ZP 2256

TÜRKSAT DETAYLAR

Satellite: TÜRKSAT 3A

Up Link: 14236 Mhz vertical

Down Link: 11686 Mhz Horizontal

S. Rate: 2222

Fec : 5/6

Editör: TE Bilisim