Şahit Kadir Cihan Karagözlü Ortaokulu Müdürü Harun Can Açılış Konuşması yaptı

Okul Müdürü Harun Can yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi ”Sevgili öğrenciler değerli veliler hayatını çevre konularına adayan dünyaca ünlü çevreci Prof.Dr.Orhan Kural hocamız bugün yıllardır elde ettiği bilgi birikimlerini sizlere aktaracaktır. Ben huzurlarınızda kendisine ve bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza teşekkür ederim” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Erhan Şahin

Prof.Kural Önce hayat hikayesi ile alakalı katılımcılara bilgi sundu

Emekli olduktan sonra vaktimin hepsini çevre konularına ayırıyorum. Eskiden kıtlık sıkıntı vardı. Büyüklerimiz hiçbir şeyi israf etmemek manasında sakla samanı gelir zamanı derdi.

Ama Bugün bunu yapmayın fazla eşyanız var ise kullanacak birilerine verin onlar kullansın diyen Kural israfın her türlüsüne karşı olduğunu ifade etti. Kullandığı ve oldukça yıpranan kemerini ve kullandığı kazağı göstererek bunu 2.elden 10 liraya aldım ve kullanıyorum dedi. Kural tüketerek tükenen bir toplum olduk dedi.

Alış veriş merkezilerine gitmeyin. Orada size oksijen vermezler. Oksijen % 15 den aşağı düşerse ölürsünüz. Orada % 18 oksijen verirler. Gençler Kıl günler nedir bilir misiniz ? bunlar yılbaşı, anneler günü, babalar günü, kara Cuma demek anlamıyorum, sevgililer gününde sevgilisiz olmayan üzülür. Bir gün Maltepe de annesi olanları sordum annesi yeni ölen bir çocuk bayıldı. Ondan sonra sormadım.

Prof.Dr. Orhan Kural şımarık ve israfı teşvik eden bir çok sanatçıyı da eleştirdi. Özellikle İstiklal savaşı hakkında da bilgi veren Kural Öğrencileri de verdiği konferansa kattı. İstiklal harbinde Kastamonu’da erkekler kalmayınca bu sefer Şerife Bacı Kastamonu’nda, Nene Hatun Erzurum’da, bir diğeri başka yerde ülkesini savundu. Şerife Bacı Top mermilerini korumak için 22 yaşında soğukta ölmeyi tercih etmiştir. Bizler, sizler bunların kıymetini bilmezsek onlar bir kez daha ölür. Hep beraber ülkemiz için canını ortaya koyan kahramanlarımızın kıymetini bilmek zorundayız dedi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim